MOKUN LYÖMÄTÖN


Perustiedot

Nimi: Mokun Lyömätön "Lytty"
Rotu: Suomenhevonen
Väri & merkit: Vaaleanrautias, etujaloissa kokosukat, vasemmassa takasessa puolisukka.
Skpl: Ori
Säkäkorkeus: 153cm
Ikä: 4v (23.02. -> 5v)
Käyttö: Ravuri
Varusteiden väri: Musta ja keltainen
Kasvattaja: Satsuma | Tammelan Hevostila
Asuintalli: Tammelan Hevostila
Omistaja: Satsuma | Tammelan Hevostila
Hoitaja: ?
Rekisterinumero: SHMLro-4972
Ennätys: 1.46,6aly
Statistiikka: 3 1-0-0
Painotus: Raviurheilu
Palkinnot: 100 050v€ + loimi

Luonnekuvaus

Hoitaessa: Rakastaa harjausta ja on muutenkin kiltisti, ei tahallaan tee hoitajan oloa tukalaksi. Antaa valjastaa ilman ongelmia, muutenkin helppo hoitaa ja varustaa. Hamuaa helposti taskuja ja kyhnyttää muutenkin usein päätään hoitajaan.
Ajaessa: Käyttäytyy todella hyvin kärryjen edessä ja on mielellään koko ajan menossa. Ei säiky kovinkaan helposti, tosin joskus sillä saattaa olla niitä ärrinmurrin päiviä, jolloin se taas on vähän vaikeampi käsitellä. Lytyllä ei ole tapana ryöstää tai muutenkaan käyttäytyä villisti kärryjen edessä, ellei se tosissaan säikähdä. Herkkä, jota pienet avut riittävät saamaan sen liikkeelle ja hidastamaan.
Muiden hevosten seurassa: Viihtyy hyvin muiden kanssa. Laiduntaa Fantasyn ja Mokun Willen kanssa. Tulee näiden kanssa hyvin toimeen, milloin nyt on pikku nahistelua, mutta se siitä.
Kisoissa: Hermostunut ja katsoo koko ajan epäilevästi ympärilleen. Ei todellakaan ole mitenkään kotiutuneen oloinen. Kun se saadaan sitten niihin 'varikkokarsinoihin', rauhoittuu huomattavasti. Antaa valjastaa ja hoitaa yhtä hyvin kuin kotonakin. Lämmittelyalueella sitten selvästi hermostuneempi taas, mutta rauhallinen ohjastaja saa senkin kyllä rauhoittumaan. Ori alkaa lopulta kuitenkin jo esittämään muille hevosille, mitä osaa tehdä, ja nostelee jalkojaan ja pitää päätään korkealla. Radalla sitten juoksee vain niin kovaa kuin pystyy, ja laukan nostaminen ei ole mahdotonta, joten ohjastajan täytyy pysyä tarkkana.
Muuta: Lastatessa: Aika helppo lastata, joskus kuitenkin laittaa hanttiin, mutta aika suosiolla Lytty saadaan kuljetusautoon.
Eläinlääkärillä: On kiltisti, mutta luimii eläinlääkärille aika usein.
Kengitys: Antaa kengittäjän tehdä työnsä ihan rauhassa, mutta jos Lytystä tuntuu, että jalka on liian kauan ylhäällä, se saattaa koittaa riuhtoa sen pois.

Sukutaulu

I. VelmuVoitto Ii. Voiton Rusina Iii. Voiton Huuma
Iie.
Ie. HopeaHarja Iei.
Iee.
E. Pepitan Tyttö Ei. Eii.
Eie.
Ee. Pepita Eei.
Eee.

Selvitystä suvusta ja nimestä

Lytyn kummatkin vanhemmat asuvat Tammelassa. Emä on Pepitan Tyttö jota käytetään ratsastukseen ja isä on VelmuVoitto, joka puolestaan on ravuri. Kummatkin ovat menestyneen kisoissa vaihtelevasti, ei siis koko ajan olla kärjessä hilluttu, vaan välillä on tullut myös hylkäämisiä ja huonompia sijoituksia. Mokun Lyömätön tulee Tammelan entisestä kasvattaja nimestä, tosin uuteen kasvattaja nimeen ollaan vaihtamassa, Lyömätön taas on jokin päähänpisto, jonka sain miettiessäni varsalle nimeä.

Ruokinta

Vitamiinisekoitus sisältää: vitamiineja, kalkkia ja kivennäisiä!
Aamulla:
1 litra kauraa
3 siivua heinää
½ litraa melassileikettä
½ dl vitamiinisekoitusta
Päivällä:
3 siivua heinää laitumelle (EI kesällä!!)
1 paloiteltua porkkana
Iltapäivällä:
½ litraa kauraa
2 siivua heinää
Illalla:
1 litra kauraa
2 dl melassileikettä
½ dl vitamiinisekoitusta
3 siivua heinää

Jälkeläiset

Isä :: Astutettu :: Syntynyt :: Varsa :: Omistaja ::

Kilpailukalenteri

PVM :: Kutsu :: Laji/Jaos :: Lähtö :: Sijoitus :: Aika :: Palkinnot

31.11.2007 :: kutsu :: Ravit :: 6. sarja Suomenhevoset ryh.ajo 2600 m: Sh-Virtuaalikriterium, 4-vuotiaat, ryhmä a) :: 1/12 :: 1.46,7akp :: 100 000v€ + loimi
24.11.2007 :: kutsu :: Ravit :: Lähtö 3. Tasoituajo sh 2100m, 3-4v. (ennätys oltava!) :: 5/11 :: 1.48,4ke :: 50v€
5.11.2007 :: kutsu :: Ravit :: Lähtö 1. ryhmäajo 3-4v ja ennätyksettömille kylmäverisille, 1609m :: 6/10 :: 1.46,6ke :: -

Kuva © Monnin kopioitavaa
Tekstit © Satsuma