|TH HaltiTamma|

TH HALTITAMMA


Perustiedot

Nimi: TH HaltiTamma "Halti"
Rotu: Suomenhevonen
Väri & merkit: Punarautias, läsi
Skpl: Tamma
Säkäkorkeus: 152cm
Ikä: 5v (10.12. -> 6v)
Käyttö: Raviurheilu
Varusteiden väri: Vihreä ja keltainen
Kasvattaja: Satsuma | Tammelan Hevostila
Asuintalli: Tammelan Hevostila
Omistaja: Satsuma | Tammelan Hevostila
Hoitaja: ?
Rekisterinumero: HTtr-1006

Painotus: Ravuri
Voittosumma: 400v€
Statistiikka: 4 0-0-0
Ennätys: 1.43,3kex

Luonnekuvaus

Hoitaessa: Haltista on tullut hieman säikky. Se ei tykkää lapojen harjauksesta, vaan kavahtelee aina kun niitä harjaa. Neiti näykkii kuitenkin vain silloin, kun se on oikein huonolla tuulella. Valjaat helppo laittaa ja Halti rakastaa harjausta (paitsi lavoista). Helppo taluttaa, joskus vain saattaa laittaa hanttiin.
Ajaessa: Menee reippaasti ja Haltilla ei kyllä tulisi mieleenkään laiskotella. Se menee ravatessakin jo niin kovaa, että välillä luulee sen laukkaavan, ja helposti Halti laukkaakin, jos sen ravia ei välillä vähän pidätä. Säikkyy kuitenkin aika paljon omituisen muotoisia puskia tai muuta, mutta ei ikinä nouse pystyyn tms, se vain seisahtuu (vaikka vauhti olisi tosi luja) ja katsoo pelottavaa kohdetta jännittyneenä. Mutta kun se on saanut rauhassa todeta, että se ei ole pelottava, niin jatkaa matkaa ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kuumuu aika helposti, mutta pysyy käsissä siitä huolimatta.
Muiden hevosten seurassa: Tulee todella hyvin toimeen muiden hevosten kanssa, mutta Halti haluaa aina olla johtaja. Tarhassaan se on saanut johtajan paikan, vaikka onkin Venttua nuorempi. Eli Halti on samassa tarhassa Ventun kanssa. Kesälaitumella se tulee hyvin toimeen muiden tammojen kanssa.
Kisoissa: On yllättävän rauhallinen, vaikka raviradalla on aina hälinää jne. Katsoo uteliaana uusia hevosia ja hörähtelee niille. Varusteiden laitto on tavalliseen tapaan helppoa, mutta varsinkin kun oreja ilmestyy paikalle, Halti saattaa ruveta tanssahtelemaan ja muutenkin vähän esittämään. Rauhoittuu kuitenkin aika nopeasti ja radalla tekee aina kaikkensa. Se ei millään suostuisi jäämään jonon hännille vaan aina se ravaa minkä jaloistaan pääsee. Laukat eivät ole vielä olleet kovin epätavallisia lähdöissä, mutta ne pitää vain karsia pois... Yrittää aina parhaansa.
Muuta: Lastatessa: Joskus tuntuu, että tätä hevosta ei saisi lastausautoon ikinä, mutta kunhan vain on oikeat apuvälineet, niin tamma tulee autoon aika helposti.
Eläinlääkärillä: On aika rauhallinen käsittelyn ajan eikä pelkää eläinlääkärissä mitään, piikitkään eivät pelota.
Kengitys: Kenkien laittaminen on todella helppoa, mutta sitten kun on hampaiden raspauksen vuoro, tamma laittaa täysillä vastaan. Se peruuttaa käytävällä ja menee melkein istualleen, ja aina se vain viskoo päätään ja luimii. Mukana hommassa on siis oltava melkein koko henkilökunta, jotta hampaat saadaan kunnolla raspatuiksi.

Sukutaulu

I. Eversti Halti Ii. Iii.
Iie.
Ie. Iei.
Iee.
E. TuuliTamma Ei. Eii.
Eie.
Ee. Mandy xx Eei.
Eee.

Selvitystä suvusta ja nimestä

Haltin suvusta ei vielä paljoa tiedetä, mutta aina mahdollisuuksien tultua senkin sukua tutkitaan. TH tarkoittaa Tammelan Hevostilaa ja laitoin vain siihen eteen sen, jotta nimi olisi vähän paremman näköinen. Haltitamma tulee sitten vain jostain ihan tietämättömästä syystä.

Ruokinta

Vitamiinisekoitus sisältää: vitamiineja, kalkkia ja kivennäisiä!
Aamulla:
1 litra kauraa
3 siivua heinää
½ litraa melassileikettä
½ dl vitamiinisekoitusta
Päivällä:
3 siivua heinää laitumelle (EI kesällä!!)
1 paloiteltua porkkana
Iltapäivällä:
½ litraa kauraa
2 siivua heinää
Illalla:
1 litra kauraa
2 dl melassileikettä
½ dl vitamiinisekoitusta
3 siivua heinää

Jälkeläiset

Isä :: Astutettu :: Syntynyt :: Varsa :: Omistaja ::

Kilpailukalenteri

PVM :: Kutsu :: Laji/Jaos :: Lähtö :: Sijoitus :: Aika :: Voittosumma

24.11.2007 :: kutsu :: Ravit :: Lähtö 5. Tasoituajo sh 2100m, 5+ enn yli 32,1 :: 8/11 :: 1.46,0ke :: -
20.10.2007 :: kutsu :: Ravit :: Lähtö 10. Tasoitusajo kylmäverisille, 2100 m, 40,1-aikaiset ja hitaammat, 5+ :: 4/8 :: 1.43,3kex :: 400v€
30.8.2007 :: kutsu :: Ravit :: Lähtö 7. Kylmäveristen tasoitusajo 2100m, 1.40,0-aikaiset ja hitaammat, enn. oltava :: 8/16 :: 1.42,8ke :: -
12.4.2007 :: kutsu :: Ravit :: Lähtö 2, tasoitusajo 3v kylmäveriset 2100m :: 9/16 :: 1.47,3kex :: 0v€

Arvostelut

Ei arvosteluja

Kuvat © Liz
Tekstit © Satsuma