Dollarin So What
virtuaalihevonen // a sim game horse
Dollarin So What

»» TIEDOT
 • Nimi: Dollarin So What
 • Lempinimi: Atte, Atu, Atteliini, Atuska, Amiraali :DD
 • Rotu: Gotlannin Russ
 • Sukupuoli: Ori
 • Syntynyt: 12.10.2003
 • Väri: Ruunikko
 • Säkäkorkeus: 129 cm
 • Kasvattaja: Jenny V. / Dollar's Farm
 • Omistaja: Ravitalli Sitruunapiirakka
 • Käyttö: Raviponi, monté, siitos
 • Ennätys: 2.38,5
 • Voittosumma: 700v€

 • »» LUONNE
  Atte on todella 'mielenkiintoinen' ori :>. Se on hieman villikko, ja oriin kujeita löytyy todella paljon! Tältä mieheltä ei lopu tekeminen, sillä aina on jotain pientä jekkua mitä voisi aiheuttaa. Milloin kaataa harjakorin, milloin purra hoitajaa pepusta, tai järsiä jotain :D. Atte on kuitenkin kiltti, ei se tahtoisi koskaan mitään pahaa, kunhan nyt vähän testailee.. :P. Mutta saattaa se suuttuakin joskus, vaikkakin ^^ ei siltikään mitään oikeastaan tee. Uhoaa vain, siinä kaikki. Sille täytyy olla aika tiukka, ja herkkohermoisten ihmisten ei kannata ruveta Atteen edes tutustumaan, sillä ori ottaa kaiken ilon irti siitä että hoitaja pelkää. Atte on muutenkin vähän höperö, ei aina tajua mitä tekee. Yleensä se tekee ensin, ja ajattelee vasta sitten -tyypillistä nuorta oria ;). Hemmotella ja 'hipeloida' sitä ei kuitenkaan saa missään nimessä liikaa. Hipeloinnilla tarkoitetaan sitä, ettei Attea saa mennä päästä taputtelemaan ja hyvittelemään kamalasti, vaan jos aikoo kehua tekee sen oikealla hetkellä, ja oikealla tavalla. Reilu taputus kaulalle riittää hyvin, missään nimessä ei saisi mennä päästä hiveltämään ja silittelemään & ihailemaan, silloin Atte vain ärsyyntyy ja alkaa luulla itseään pomoksi, saaden aina mitä tahtoo juuri hemmottelun avulla.

  Tallissa Atte on yllättävän rauhallinen. Sen voi harjata boxissa, ja se seisoo rauhallisesti paikoillaan, kaviot se nostaa myös kuuliaisesti, mutta kun se valjaat tai satulan näkee yleensä alkaa kauhea pyöriminen pitkin koppia, mikäli se on irti. Atte yrittää väistää satulaa tai valjaita, eli se on parasta olla kiinni. Sen voi harjata myös käytävällä tai ulkona puomissa, mutta sen pitäisi olla molemmin puolin kiinni. Hoitajan tulisi olla kokenut ja tosi topakka kuten Aten hoitajan yleensäkin. Muuten saattaa syntyä pientä pesäeroa. Vaikka Atte on kiinni molemmilta puolin sen päätä, se ei estä takaosan liikkumista, joten se pyörii kuin hyrrä ympäriinsä, sen saat kokea... Harjatessa Atte ei millään jaksaisi pysyä aloillaan ja sitä saa sitten komentaa ihan kunnolla. Takapäätä kannattaa ehkä hieman vältellä, Atesta kun ei aina tiedä mitä se saa päähänsä.

  Ajo-opetus Atella aloitettiin jo vuotiaasta, takaa-ajaminen siis. Silloin se sujui todella hyvin, ja nyt Atte on kärryjen edessä kuin vanha tekijä, ja ihan lahjakaskin se on. Metsäteillä Atte ryöstäytyy melko helposti hallinnasta joten ihan kokemattomien ei ehkä kannata sillä ajella. Radalla Atte onkin sitten huomattavasti rauhallisempi ja kulkee ihan nätisti miten kuuluukin. Kuolaimien vaikutuksesta se ei ihme ja kumma ole radalla kiinnostunut, koska se on niin innostunut. Attea juoksutetaan aina välillä ja se on sujunut ihan hyvin. Atte kuuntelee tarkkaavaisesti ihmisen käskyjä ja useimmiten tekeekin niin kuin pitääkin.

  Ratsun ura toimii Atelta myös kiitettävästi. Sen vanhemmat kun on ratsuja, ja suku pääosin, niin ei ole ihme jos ratsun ura toimii mukavasti. Esteet taittuvat todellisella voimalla, ja kouluratsastuskin sujuu hienosti. Se menee koulua HeC-HeA. Esteet ylittyvät 60-75 sentin korkeudelta. Atella ratsastaminenkin kuitenkin vaatii taitoa, sillä tämä ori yrittää tiputtaa kuolaimia tämän tästä kielen alle, jolloin niistä ei paljoa ole hyötyä. Sitä pitää koko ajan ratsastaa tarkkaavaisesti ja pilkunvarmasti. Esteet saavat pojan innokkaalle tuulelle, mutta se on todella herkkä avuille ja jos epäröit vähääkään se kieltää tai ohittaa esteen.

  Atte on tarhassa aika kuuma pakkaus, niinkuin muutoinkin yleensä. Sinne viedessä se yleensä 'tanssii' tai poukkoilee pitkin pihaa, niinkuin riimun varressa muutenkin. Osaahan se nätisti kulkea, jos vaan malttaisi. Itse tarhassa poika sitten purkaa sitä ylimääräistä energiaansa. Tämä herra laukkailee ja pukittelee minkä jaksaa. Tarhasta sitä ei kyllä kovin helpolla saa kiinni, siinä hommassa on parempi olla kaksi ihmistä. Atte vain juoksee minkä jaloistaan pääsee.. :S

  »» SUKUTAULU
  isä: Moonfight Brass
  ii: Midnight`s Dark
  iii: Peminic Ress
  iiii: Peminic Hann
  iiie: Reslin Pune
  iie: Nice-n-Easy Thilia
  iiei: Haj
  iiee: Grift
  ie: HS-s Falina
  iei: Raveoli
  ieii: ?
  ieie: ?
  iee: Fabiola
  ieei: ?
  ieee: ?
  emä: Tuohimäen Tiffany
  ei: Enbackas Blixten
  eii: Snilleblixt
  eiii: Filur
  eiie: Brita-Marie
  eie: Enbackas Smörblomma
  eiei: Grönkulla Börje
  eiee: Diamant
  ee: Nice-n-Easy Thilia
  eei: Haj
  eeii: Grift
  eeie: ?
  eee: ?
  eeei: ?
  eeee: ?

  »» JÄLKELÄISET
  Syntynyt
  Sukupuoli
  Nimi
  Emä
  24.12.2003
  Ruuna
  Lemon's Vidskeplig
  Drönares Estel

  »» KILPAILUT
  Pvm.
  Paikka
  Lähtö
  Sijoitus (+aika)
  02.11.2003
  Mersun Ravitalli (VRER)
  Tasoitusajo 1100m
  3/3 - 2.38,5 [+70v€]
  22.11.2003
  Khand (VRER)
  Tasoitusajo 1100m
  1/6 - 2.42,0 [+630v€]
  23.11.2003
  Monnin Ravitalli (VRER)
  Tasoitusajo 1300m
  8/8 - 2.37,5
  11.1.2004
  Mustikkapirtelö (VRER)
  Tasoitusajo 1200m
  8/13 - 2.33,7
  14.2.2004
  Sitruunapiirakka (VRER)
  -
  -
  15.2.2004
  Ravitalli Kivi (VRER)
  Ryhmäajo 1600m
  9/11 - 2.31,6aly
  5.3.2004
  Ravijaos (RJ)
  Tasoitusajo 1140m
  7/7 - 2.19,0x
  8.3.2004
  Sydänpelle (RJ)
  Tasoitusajo 1140m
  9/19 - 2.13,7
  9.3.2004
  Khand (VRER)
  Tasoitusajo 1300m
  1/4 - 2.23,1ly [+400v€]
  17.3.2004
  Risulaakso (VRER)
  "Keskiviikon paras B-poni" - Tasoitusajo 1300m
  4/11 - 2.17,7 [+640v€]
  30.3.2004
  Ravitalli Kivi (VRER)
  Ryhmäajo 1600m
  9/11 - 2.30,1aly
  16.4.2004
  Risulaakso (VRER)
  Ryhmäajo 1500m
  ?

  »» TEKIJÄNOIKEUDET
  ulkoasu: Laura
  kuvat: Martina Munther
  tekstit: -Monni-