Vihreä ulkoasu © Niina J.
Etusivu    •     Säännöt    •     Asukkaat    •     Hoitajille    •     Toiminta    •     Yhteys    •     Muuta
kuvan © Niina J.

Ratsastustunnit.

Wingsissä pidetään tunteja arkisin ja lauantaina 15.00-18.00 välisenä aikana. Sunnuntaina ei tunteja pidetä ollenkaan. Tunnit pidetään aina osallistujien mukaan. Yksityistuntejakin me voimme pitää. Hinnaston löydät alempaa. Tunnit kestävät yhdestä tunnista puoleentoista tuntiin, ja yhdelle tunnille otetaan mukaan kolme ratsastajaa. Yksityistunnit ovat samaan aikaan kuin tavallisetkin, mutta niitä pidämme vain, jos tavallisilta tunneilta jää aikaa. Kesäisin ja hyvällä ilmalla tunnit pidetään kentällä, mutta huonon ilman sattuessa tunnit pidetään maneesissa. Maastossakin käymme harjoittelemassa maastoesteitä, tai muuten vain ratsastamassa siellä. Kesäisin käymme myös tunnilla uittamassa hevosia. Ratsastuksen opettajina toimivat tallin omistajat Minna ja Chinoz.

Yksityistunteja pidämme kahdella eritavalla, joko laittamalla nimesi nimilistaan, jolloin vain lisäämme nimesi nimilistaan ja kirjoitamme lyhyen selostuksen tunnin kulusta. Kyseinen tuntityyli sopii erinomaisesti niille joilla ei ole aikaa kirjoitella tuntitarinoita ym. Tarinatunneilla taas ratsastajat kirjoittavat kertomuksen tunnistaan; hevosen kuntoon laittamisesta ratsastustunnin loppuun. Ratsastuksenopettaja kirjoittaa selostuksen tunnin kulusta, jonka pohjalta oppilaat kirjoittavat omat tarinansa. Tarkoitus olisi kirjoittaa miten hevonen tunnilla käyttäytyi, miten tehtävät sujuivat omalla kohdallaan jne. Pituus ei nyt ole tärkeintä, vaan tarinan sisältö. Tarinatunneilla tuntitarina on pakollinen. Hoitajat saavat tarinastaan v€:ja. Yksityistunnille osallistuja saa itse päättää tunnin tyylin sekä mitä haluaa tunnilla opetella (esteet, koulu).

Tunnille ilmoittautuminen tapahtuu kirjoittamalla vieraskirjaan. Kun varaat tunnin ilmoita: Nimesi, mille tunnille haluat (päivä/aika), ja voit kertoa myös hevostoivomuksesi. Aina toiveita ei kuitenkaan voida toteuttaa. Tuntien lyhenteet menevät näin: Nimilistaan-tunti on NL, Tarinatunti lyhennetään TT. Tunnin varaaminen on tehtävä päivää ennen tuntia, tai aijemmin. Samoin varauksen peruuttaminen, sekin on tehtävä päivää ennen tuntia, tai aijemmin.

Hinnasto

Hinnasto Muille hoitajille SAW:in jäsenille
Ratsastustunti 1h 13v€ 11v€
Yksityistunti 30v€ 25v€
Ratsastuskortti 10h 125v€ 115v€

Jos haluat pidemmän ratsastustunnin (esim. 1½) joudut maksamaan tunnista 3v€ enemmän. Jos taas haluat (esim. 2h) tunnin, joudut maksamaan taas 3v€ enemmän.