Vihreä ulkoasu © Niina J.
Etusivu    •     Säännöt    •     Asukkaat    •     Hoitajille    •     Toiminta    •     Yhteys    •     Muuta
kuvan © Niina J.

Esittely.

Kävelet soratietä pitkin. Ympärilläsi kohoaa kaunis metsä. Haistat raikkaan metsän tuoksun ympärilläsi, ja kuulet, kuinka linnut visertävät jossain metsän suojissa. Olet jo pitkään haaveillut pääseväsi jonnekkin tallille hoitajaksi, mutta lähiympäristössäsi ei ole ollut tallia. Kävelet kävelemistäsi, pian metsä tihenee, ja tiestä haarautuu kapea hiekkatie. Et kuitenkaan mene sinne, vaan jatkat soratiellä kulkemistasi. Pian huomaat jonkin punaisen rakennuksen näkyvän, ja kuulet lintujen äänten lisäksi hevosten hirnuntaa, ja kavioiden kopsetta. Olet niin utelias, että kävelet yhä lähemmäs sitä jotain. Sydämesi jyskyttää kovasti, ja ajattelet ääneen, että se, mitä tulet näkemään, on talli...

-"Aivan oikein", sanoo joku nuori nainen, ja pomppaa takaasi.
-"Iik!" Kiljut, mutta kun huomaat naisen olevan ystävällisen näköinen, lopetat kiljunnan. Nainen vaan nauraa. Nainen esittäytyy Minnaksi, ja kertoo omistavansa tämän tallin, jota päin olet juuri menossa. Esittelet itsesi.
-"Olet varmaan uusi täällä?" Kysyy Minna pehmeällä äänellä. Nyökkäät päätäsi innoissaan.
Pian Minnan takaa ilmestyy toinen pari vuotta vanhempi nuori nainen, joka esittäytyy Chinoziksi, ja kertoo olevansa tallin toinen ylläpitäjä. -"Pääsisinköhän minä tänne hoitajaksi?", kysyt.
-"Joo, kyllä sinä voisitkin päästä.", Chinoz vastaa.
-"Voisimme esitellä sinulle hieman paikkoja.", he lupautuvat yhdessä.
-"Oi, henkäiset se olisi aivan ihanaa!" Pienen kierroksen jälkeen tiedätkin tallista jo paljon. Tiedät, että tallin ympärillä on kolme laidunta, kaksi tarhaa, maneesi ja kenttä. Tiedät myös sen, että itse tallissa on monen monta karsinaa, lantala, rehuvarasto, olkila, satulahuone, toimisto ja kahvihuone, josta löytyvät hoitajien kaapit.

Olet lumoissasi, kun valitset hoitsua. Päätät ottaa sen kaikkein suloisimman hevosen. Ilta alkaa tulla. Sanot omistajille, että sinun on aika lähteä. Minna nyökkää ymmärtävästi, ja kannustaa sitten joskus osallistumaan kisoihin. Kävelet sitä samaista tietä, mitä olit tullutkin tallille. Vihdoinkin löysit tallin, jonne juuri sinä kuulut. Hymyilet ja pompit soratietä iloisena kotiin päin!

Älä kopioi tätä! Tämä on kokonaan © Minna!