Ófelia frá Silfrún
UUDET SIVUT, KLIKNimi: Ófelia frá Silfrún (Ofelia)
Rotu: Islanninhevonen
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: ? (00.00.00 4v)
Säkäkorkeus: 132cm
Kasvattaja: sofie
Kotitalli: Ponitalli Iced
Koulutustaso: He B, Re 70cm, Me 60cm, 5-käyntinen


Luonnekuvaus:

Ófelia frá Silfrún, tutummin pelkkä Ófelia, on nätti pikkuneiti. Sen luonne vaihtelee aika paljonkin sen mukaan millä tuulella se sattuu olemaan. Välillä Ófelia on pomminvarma issikka, jolla kuka tahansa voisi ratsastaa melkeinpä missä tahansa. Toisinaan tamma on niin villillä ja säikyllä päällä, ettei selässä ole helppo pysyä kun hevonen hyppii ja pomppii minkä ehtii kuin superpallo. Yleensä Ófelia on jotain tältä väliltä.

Ratsastaminen Ófelialla on aina vähän yllätyksellistä, nuori islanninhevonen kun ei aina jaksa keskittyä siihen mihin pitäisi. Alkukäynnit mennään kaula pitkänä ja korvat hörössä. Neitiä saa rauhoitella ettei se lähtisi raviin. Kun ottaa suuhun tuntumaa, Ófelia rauhoittuu ja alkaa kuunnella vähän ratsastajaakin. Pieniä ilo-hyppyjä se tekee aina kun vähän innostuu, askellajissa kun askellajissa varoittamatta. Ravissa ohjien pitää olla koko ajan vähän liian pitkät. Tamma menee tölttiä kuin automaatti, jos on vähänkin tuntumaa. Ófelia taitaa ajatella, että jos kerran tölttiä mennään, niin mennään edes kunnon vauhtia, tamma nimittäin kiitää pitkin kenttää hurjaa vauhtia eikä se suostu hidastamaan millään. Laukkaa Ófelia menee omalla tyylillään: boing, boing, boing. Sen laukka on vauhdikasta ja aika pompottavaa. Kesken laukkapätkän Ófeliaa voi kuitenkin alkaa kiinnostaa enemmän kaverit laitumella ja silloin joko mennään, tai issikka pysähtyy kuin seinään. Passiakin Ófelia menee mielellään, sitäkin niin lujaa kuin pääsee. Yleisesti tamma on hyvin vauhdikas ratsu.

Maastossa Ófelia on varmajalkainen ja se kulkee ja se kulkee kiltisti jonossa. Jos sen kanssa lähtee maastoilemaan yksin, yrittää se palata tallille mahdollisimman nopeasti, ratsastajan kanssa –tai ilman. Kokeneen ratsastajan kanssa neiti tyytyy vain hirnumaan muiden perään huomattuaan ettei temppuilu auta. Syksyisin Ófelia saattaa pelätä kauheita hevosensyöjä-lehtiä, jotka saattavat vaikka pistellä issikan poskeensa, jos ei ole oikein varovainen ja juokse täyttä vauhtia takaisin tallille.

Kisoissa on Ófelian mielestä aina jännittävä käydä. On paljon uusia hevosia, ”Toivottavasti ne ei tuu liian lähelle ja jos tulee, niin täältä pesee” Ófelia todennäköisesti ajattelee tarkkaavaisena korvat hieman luimussa. Jos Ófelian ratsastaja jännittää, jännittää ratsukin, jolloin se ei enää tiedä mitä pitäisi tehdä ja menevät kisat ihan pilalle kun hevonen panikoi. Jos ratsastaja on rento, tekee Ófelia parhaansa, se nauttii esiintymisestä.

Hoidettaessa Ófelia on kiltti poni, eikä se tee pahaa muille kuin kärpäsille. Ófelia seisoo kiltisti paikoillaan harjattaessa jos se saa samalla syödä. Jos ruokaa ei ole ulottuvilla, steppailee issikka-neiti rauhattomasti. Oikein kuumina kesäpäivinä se ei jaksa riehua, vaan on kiltisti. Ófelia nostaa jalkansa kiltisti nähdessään kaviokoikun, mutta takajalat pysyvät ylhäällä vain muutaman sekunnin, sen jälkeen se antaa kaiken painonsa puhdistettavalle jalalle. Näin Ófelia tekee kengittäjillekin. Satuloiminen sujuu ongelmitta, mutta kun vyötä kiristää, Ófelia heittelee päätään. Suitsetkin saa issikalle helposti. Ófelia on aina kerjäämässä kaikilta herkkuja ja se on hyvin perso ruoalle. Aina sen pitäisi saada heinänsä ensimmäisenä.


Sukutaulu:
I: Flótti frá Rendále II: Skúfur frá Rendále III: Tuntematon
IIE: Tuntematon
IE: Fjödur frá Aspertte IEI: Thor frá Tungru
IEE: Fletti frá Dragur
E: Snjókorn frá Glóra EI: Dimur frá Descoti EII: Otto frá Bulimaro
EIE: Brénna frá Dalkotí
EE: Bára frá Music EEI: Lomur frá Fitjungur
EEE: Sóla frá Luana


Jälkeläiset:

Ei vielä


Kilpailukalenteri:

ARJ, rankingpisteitä: 0p
-

SUJ, rankingpisteitä: 0p
-

NJ
-


Arvostelut:
-


Kuvagalleria:Kiitos kuvista Holtsmúli Icelandic Horses!
Kiitos luonteesta Noora!