Kermaviili

In our loving memoriam, aina sydämissämme

Kermaviili

Sijoituksia: 
Näyttelyissä: 
Koulukisoissa: 2 [1p. rankingissa]
Estekisoissa: 1
Maastoesteissä: 2
Kenttäkisoissa: 


©: Noora K. 
Alhaalla lisää kuvia!


"Vili"
Rotu: Suomenhevonen
Väri: kimo
Säkä: 168 cm
Synt: 14.6.1995, FIN [14.6. 17a]
rek.nro: SHRo-008, ent. SHR-361
I. Kerma-Poika
E. Suvikki
Om: Noora K. ; Nooden talli
Hoitaja: Haluatko Vilistä hoitsun? Mailaahan!
Luonne: Vili on todella orimainen ori, ja tammojen lähellä se on vaikea käsitellä. Siksi talutuksessa käytetään aina suitsia. Tallissa Vili on melko rauhallinen, ei ainakaan hypi seinille. Karsinasta hakiessa saattaa väläytellä hampaita, mutta siihen tepsii kunnon ote harjasta. Viliä ei saa laittaa kuitenkaan karsinassa kuntoon, se kun yrittää mekastaa karsinan seinät hajalle kun ehditään satulaan. 
Todella kiltti hoitajalle, joskus saattaa hieman leikitellä, mutta uskoo kyllä kun käsketään. Tiukka linja säilyttää Vilin kunnioituksen. Vili pitää yleensä käsitellä nopeasti, sillä pitkistä seisomisista se ei pidä, vaan joko yrittää karata tai käy makuulle. Hoppuilua ei hän kuitenkaan siedä, mutta mielummin sitä kuin seisottamista.
Vili aristaa hieman vatsan alta harjaamista ja pesua. Yleensä letkutus järjestetään niin, että ensin kastellaan kaula ja lavat, sitten kyljet ja lopulta selkä.
Koulua Vili menee VaB:hen ja esteitä hypätään jopa 130 cm! Maastoesteet menevät 110cm asti, irtohypytyksessä ollaan enimmillään hypätty noin metri niljääkymmentä. :) Ratsastaessa Vili kulkee melkein aina kaula kaarella - varsinkin jos tammoja on näköetäisyydellä. Käynti on menevää ja tasaista. Siitä voi nauttia täysin siemauksin, sillä Vili ei säiky mitään. Talvella putoilevat lumet ovat ainoa mörkö Vilille. Vili on maastovarma eikä pelkää autoja (onneksi!). Lastaus onkin sitten eri juttu. Vili ei halua mennä traileriin, ei sitten millään. Joskus kaurasanko ja nopea toiminta sekä vahvat apulaiset auttavat, muttei aina. Silloin täytyy kuljetusvaunusta ottaa väliseinä pois ja peruuttaa Vili sisälle. Sitten äkkiä ovi kiinni ja Vili käännetään ja sidotaan kiinni. Väliseinä kiinnitetään ja toinen hevonen sisälle. Viliä kyllä totutetaan kuljetusvaunuun uudestaan, mutta siihen, että se oikein ryntää vaunuun, ei kyllä ikinä päästä.
Ravi on tasaista mutta melko pyöreää. Siinä esiintyy useimmin ongelmia kun Vili luulee olevansa pomo ja painaa päänsä alas ja säntää eteenpäin. Vili pitää silloin pysäyttää aitaa vasten ja ottaa pätkä käyntiä ennen ravia. Koulukisoissa tätä tapahtuu valitettavan usein, mutta toisinaan Vili tajuaa tilanteen ja kulkee kuin unelma. Laukka on pyörivää muttei kovin pitkää. Siinä on helppo istua ja keskittyä. Vili ei oikeastaan osaa mennä täyttä kiitolaukkaa, jossa kyllä varmasti tulisi ongelmia. Erittäin lisätty laukka taas on sen suosikki, mutta lyhyydensä vuoksi se ei muutu nelitahtiseksi.
Esteillä Vili innostuu todella paljon ja on jo menossa kun vasta lämmitellään. Verryttelyesteet ovat Vilin mielestä parhaita, sillä niistä voi viuhahtaa ohi niin että tolppa ja ratsastaja jäävät toisiinsa kiinni. Isommilla kuin 50cm kylläkin todellinen meno alkaa! Vili rakastaa hyppäämistä ja yrittää aina parhaansa. Jotkut metrinkin esteet ylittyvät kuin hypättäisiin puoltatoista ;) Mutta jossain se raja kuitenkin menee. Vaikka kuinka leiskauttelisi, ei yli 150cm okseri menisi mitenkään. Seuraamme kuitenkin tilannetta.
Vili on eläkkeellä, mutta käy satunnaisesti näyttelyissä! Muu kilpaileminen on unohdettu kokonaan.
Ko: VaB, Re: 130cm, me: 110cm

Kisailut: 
23.-24.11.2002 Kallen Talli Oy 8/20, ko he A/me 110 cm/re 120 cm, Sijoitus ko/me/re: 10/1/17
Näyttelyt Siittola Hopeakuussa, 13/15, JS, tuom. Hanna
KERJ:n mestaruuskilpailut syksyllä 2002, luokassa suomenhevoset [rats. Anni]
kouluratsastus, HeB
1/12
maastoesteet, 90cm
3/12
rataesteet, 100cm
3/12
yhteistulos
: julkistamatta!
Mesimarjan koulu- ja estekisoissa
-"- koulussa HelppoB 18/20
Oriasema Orionissa 26.1.2003, HeA, 5/35
Koulukisat HeA:1, 13/22

Jälkeläiset:
-01 o. M.L. Voikukka Peikko (e. Saimaan Sereliini)
5.4.2002 t. Nooden Viili-Tyttö (e. Tatti-Tyttö (k.02))

ruokinta:
kaura prixi heinä
aamu: 2 - 2 - 2
päivä: 2 - 2 - 2
ilta: 2 - 2 - 3

lisäksi kourallinen kivennäistä joka aterialla [ruokintaohjeet "kopioitu" ex. omistajalta...]!

Viikko-ohjelma:
Ma: Vapaata
Ti: Maastoilua kevyesti 1-3h
Ke: Koulua 1h ja koulua puomeilla ½h
To: Irtohypytystä ½h ja esteitä 1h
Pe: Vapaata/taluttelua
La: Kouluratsastusta
Su: Esteitä (isoja) 15min, maastoilua ja koulua yht 1½h

Kilpailukertomuksia [vain suoritus radalla!]:
"Mesimarjassa ~ Osallistuimme luokkaan HelppoB. Vilille tämän piti olla helppo nakki, mutta ilmeisesti joku Mesimarjan tammoista oli kiimassa. Saavuimme radalle hienossa lentävässä ravissa ja teimme miltei virheettömän pysähdyksen. Tervehdin ja saimme luvan lähteä liikkeelle. Jossain hirnui tamma ja Kermaviili vastasi sen kutsuun hirvittävällä hirnunnalla. Se tanssahteli miltei paikoillaan vaikka meidän olisi pitänyt tehdä lävistäjällä ravilisäys. Lopulta sain Vilin lisäämään mutta suora loppui heti. Teimme ympyröitä melko hienosti, Vili vain nakkeli takajalkojaan kuin sanoakseen: "päästä minut jo tammatarhalle". Siitä saimme muutaman virheen. Käynnissä Vili oli aivan mahtavasti; se käveli pitkin askelin joustavaa käyntiä. Kun siirryimme raviin se otti hieman spurttia ja ryntäsi turhan lujaa eteenpäin jolloin meillä jäi voltti myöhemmäksi pitkälle sivulle yrittäessäni hidastaa Viliä koottuun raviin. Se kyllä kaarsi kaulaansa mutta ravi oli edelleen lähempänä keskiravia kuin koottua. Laukannostossa oli sama tilanne, Vilillä oli vauhti päällä ja lävistäjällä se vasta kunnolla kuunteli minua. Lopulta kun tervehdimme taas Vili oli jo hieman tottuneempi tilanteeseen. Käyntäsimme radalta ja taluttelin oria vähän ennen riisumista: tiesin ettemme sijoittuneet :( "
Written by: Noora, 11.1.2003

Varusteet:
♥ Koulu- ja yleissatula
♥ Suitset joissa englantilainen turparemmi ilman alahihnaa
♥ Nivel- ja kankikuolaimet
♥ Valkoinen muotoiltu kisahuopa ja sininen neliöhuopa
♥ Harjat; sinisiä ja violetteja
♥ Tuuli- ja hikiloimi (navy, sininen)
♥ Bootsit ja mustat pintelit
*Valjaat
*Navy (nylon) ja musta (nahka) riimu


Lisää kuvia:


©: Noora K.


©: Noora K.©:
Taustan ©: RTV
Kuvien ©: Noora K. // Kuvissa E.V.Johtotähti