Wave

Wave's Monster

12 rankingpistettä VVJ'n rankingissa! Uudessa 13p.

Lisää kuvia


©: William's Knoll Farm // The real horse is called by Tregoyd William

Kutsumanimiä: Mosse, Monni
sp.: ori

väri: Tummanpunaruunikko
rotu: Cleveland bay
synt. aika: 25.6-02 [25.1. 17a,1kk=1a]
Säkäkorkeus: 164cm
Koulutustasot, Ko: Va B, Re: 100cm, Me: 90cm, Irtoh.: 110cm
Kasvattaja: J. & P. Johnsson // Deep Sea cleveland bay farm
Muuta: Tämä ori on tuotu suoraan Iso-Britanniasta Suomeen. Tamma kasvoi ensimmäiset 5a ensimmäisessä kodissaan Brittein saarilla. Sittemmin kun tilasin Hevostuonti Oy:ltä kaksi cleveland bayta sain ne samoilta kasvattajilta, Jennifer ja Peter Johnssonilta. Kasvattajanimi Wave's viittaa Deep Sea-nimeen; Atlantin hurjat aallot ja nousuvedet peittävät usein siittolan viereisiä rantoja ja kalliotörmiä. Molemmat hevoset olivat karanteenissa aika kauan mutta lopulta saimme ne tallillemme. Wave's Monsteria kaavaillaan lähinnä kärryhevoseksi, myös ratsuna kyllä pärjää erinomaisesti :)

Luonne: 
Yleistä: Monni on erittäin reipas ja melko tottelevainen ori jolta löytyy myös tempperamenttisuutta ja omapäisyyttä. Hyvät ja huonot päivät ovat niin tavallisia tälle herralle. Käytännössä se tarkoittaa sitä että koskaan et tiedä minkälainen polle sinua tallissa aamulla odottaa. Toisinaan karsinan ovella on vastassa positiivinen ja innokas hevonen höristen ja hirnuen. Huonoina päivinä pimeästä karsinasta ei kuulu mitään ja kun kurkkaat sinne ori kääntää takapuolensa ovelle ja ilmoittaa: "en halua olla tekemisissä kanssasi" Niiden hevosten kanssa ori tulee toimeen ihan hyvin, joskin muiden orien kanssa saattaa syntyä pientä rähinää. Tammoille se esiintyy mielellään ja elvistelee valtavasti tamman ollessa paikalla. Ihmisiä Monster kunnioittaa osaksi hyvän koulutuksensa takia. Sille on pienestä pitäen opetettu että ihminen päättää miten menetellään, eikä se yritä "hyppiä silmille".

Hoitaessa: Monni on kiltti ja melko ystävällinen hoitaa. Aina mennessäsi harjaamaan sitä se käy läpi täydellisen tutkimusoperaation: se tutkii sinut, harjat, vaatteesi ja kenkäsi. Kun se on hyväksynyt harjat ja vaatteet ja sinut tutuiksi se jatkaa oleskeluaan. Jos karsinaan tulee vieras ihminen se saattaa kesken haistelun ja tutkinnan "pörähtää" ja hypähtää takaseinälle. Se ikään kuin kysyy - Kuka tuo on? Kuitenkin Monni sopeutuu nopeasti uusiin ihmisiin ja paikkoihin sekä ympäristöihin. Satuloidessa ori on aika kiltti, se ei tallaa vapaitasi tai luimistele vyötä kiristettäessä. Kuolaimet Monni ottaa suuhunsa muitta mutkitta, mutta lämmityksen kanssa on oltava tarkka: Monsteri on erittäin herkkä liian kylmille kuolaimille, se säikähtää aivan hirveästi jos se saa viileät tai kylmät kuolaimet suuhunsa.
Ratsastaessa: Monsterilla on ihanat askeleet, lennokkaat ja pehmeät, ilmavat ja aivan älyttömän mukavat istua. Orilta sujuu lähes kaikki lajit, ja se rakastaa uusien asioiden kokeilua ja opiskelua. Niin reipas ja voimakas se kuitenkin on että ihan aloittelevaa ratsastajaa sen selkään ei voi laittaa. Kentällä kolukiemurat sujuu, mutta joskus Monni on hieman liian kärsimätön kuuntelemaan ratsastajan apuja. Silloin se saattaa ruveta viskomaan päätään tai siirtyä kuolaimen ylle tai alle. Suustaan Monsteri on melko herkkä ratsastaa, mutta se osaa purra kiinni tavalliseen nivelkuolaimeen. Monnilla kokeillaan erilaisia kuolaimia paraikaa parhaan löytämiseksi. Muunmuassa suoran kumikuolaimen uskotaan vaikuttavan, suuntaan tai toiseen... Esteitä ori ylittää ihan mielellään, mutta se hieman arastelee esteitä joiden taakse se ei näe, kuten muureja. Kaahotus on myös sille tyypillistä esteradalla. Monni on kuitenkin erittäin varmajalkainen, joten se ei pudottele puomeja tuskin koskaan. Se osaa hyvin myös arvioida askeleet esteille, eikä kompuroi turhia. Maastossa Monni on kiva ja tempperamenttinen, joskus hieman liiankin kuuma. Kovalla tuulella se säikkyy etenkin metsässä, mörköjä on kaikkialla kun oksat heiluvat ja pensaat kahisevat. Maastossa samoilua ori kuitenkin rakastaa ja pitkät maastoretket orin kanssa ovat yhtä juhlaa. Pellolla laukkaaminen on Monsterilla ihanaa ja joskus askeleet pitenevät ja vauhti kiihtyy hieman liiaksikin. Jos mukana maastossa on muitakin hevosia, haluaa Monni ehdottomasti olla kärjessä. Tämän vuoksi maastoretket on parasta vetää juuri Monnilla ettei se raivostu peräpäässä ja rynnistä muiden ohi. Kun muut hevoset (etenkin tammat) ovat lähistöllä se ei pelkää mitään, vaan suojelee laumaansa olevana rohkea johto hahmo.
Yhteenveto: Reipas ja kuuliainen, sekä omalla tavallaan myös todella säikky oripoika.

Kilpailut:
Goujon Elevessä KRJ; luokka HeA,
4. [4/25]
Pikanäy
ttelyt 3.3.2003, 1/7, tuom Arg., KuMULUS, HIENO, KOMIA*
20.3. Rivulets, valjakkoajo, 4/5
20.3. Rivulets, valjakkoajo, 4/6
7.4. Tinkertalli, 80-90cm, 18/30
Moonfight, noviisien hevosparivaljakko, 2/3
Sahara, noviisien hevosparivaljakko, 4/6
Cutter, noviisien hevosparivaljakko, 1/4, 3/1/1=5=6p
Purppura, 2/10
Frondon talli, vaativa hevosvaljakko, 4/11
Sahara, avoin hevosparivaljakko, 2/6
Virtuaalinen Saddlebred Yhdistys, noviisinen hevosvaljakko, 6/8
Sahara, avoin hevosparivaljakko, 5/5, 5/5/2 = 12
Cutter, avoin hevosparivaljakko, 7/9
Tinker talli, avoin hevosparivaljakko, 2/4, 7-6-7=20
Ratsulaakso, avoin hevosparivaljakko, 1/4
Metsänkuiskaus, avoin hevosparivaljakko, 2/8

*KuMULUS = KunniaMainintaUpealleLutuselleUrholleSiis
HIENO = HeppaIlmanErilaisiaNolliaOikeestaan
KOMIA = KuinkaOnkaanMuodokasIhanaAasinkanttura

Astumiset ja varsat:
astui 29.3. Cordelian

Suku:

Wave's Monster Bonanza Alsace
Bonn
Wave's Larissa Picardie
Thalassa