picture: ? t. Kataronya

"Ronja"
Rek.nro. VH-03376
Rotu: FWB
Synt. 18.02.2006 (VHKR: 1.kk=4v sen jälkeen 1kk=1v)
Säkä: 166cm
Koulutustaso: Ko Va A, re 80cm
Painotus: Kouluratsastus
Om. Emilia J
Kasv. Maria Huopasalo, Amal Arabians

Saavutettuja meriittejä:
esiKTK, KRJ-II (79p)

Suku - Kilpailut - Jälkeläiset


Luonne:

Ronja on erittäin viisas hevonen. Se ei höslää ja häsellä, koittaen nähdä koko maailman yhdellä silmän räpäyksellä, vaan sen sijaan se saattaa pysähtyä tuijottamaan kaikessa rauhassa ympäristöään. Jos Ronja säikähtää, se ei lähde tuli persauksen alla painamaan pitkin metsiä, vaan Ronja tekee suuren säpsähdyksen ja sen jälkeen se jää tuijottamaan ja puhisemaan tuolle "mörölle". Ronjan luotto ihmiseen on todella hyvä, näkee että sitä on varsana käsitelty paljon ja, että sitä on totutettu moniin erilaisiin asioihin.c) Emilia J. Ronja ei juurikaan kapinoinut ensimmäisiä kertoja satulaa - kunhan vain hieman kummasteli, että mikäs siellä nyt vähän masuun painaa. Ensimmäistä kertaa kun Ronjan selässä käytiin, niin tamma tuntui vain ylpistyvän siitä, että "nyt hän on oikea ratsuhevonen". Ratsastettaessa Ronja pyrkii aina tekemään parhaansa. Aina ei tehtävät onnistu, mutta koskaan ei voi sanoa etteikö Ronja olisi ainakin yrittänyt tehdä oikein - normaalisti vika on satulan päällä jos ei osaa nuorelle hevoselle tarpeeksi selkeästi näyttää mitä halutaan. Kun Ronja oivaltaa mitä ratsastaja häneltä hakee, Ronja selkeästi piristyy ja alkaa tekemään työtä kaksin verroin paremmin. Treenitunnin jälkeen paras palkinto Ronjalle olisikin tehdä vielä muutama aivan yltiö helppo asia mitkä Ronja hallitsee miten päin vain, sillä onnistuneeseen suoritukseen lopettaminen parantaa niin hevosen mieltä ja itseluottamusta kuin jättää myös ratsastajalle "hyvän maun" suuhun.
Esteillä Ronja kyllä yrittää parhaansa, mutta toisia hevosia kun vaan ei ole luotu hyppäämään. Pitkän laukkansa vuoksi Ronja olisi kyllä nopea hevonen esteradalla, mutta c) Emilia J.valitettavasti Ronjan hyppytekniikka on kyllä niin heikkoa luokkaa, että yli 80cm radoille ei ole asiaa. Mutta heikkoa estetaktiikkansa vastapainoksi Ronjalla on vain taivas rajana koulukilpailuissa! nöyrä, miellyttämisen haluinen luone yhdistettynä näyttäviin askellajeihin ja sopusuhtaiseen kauniiseen kroppaan on lyömätön ase kouluradoille! Maastossa Ronja tepsuttelee iloisesti, miltei kuin vihellellen, eteenpäin. Korvat ovat tutkana hörössä ja Ronja päälyilee sinne tänne. Askeleet ovat hieman kiireisempiä kuin kentällä, mutta muutoin hevonen on oma nöyrä itsensä. Tosin, elämänsä ensimmäiset pukit Ronja kyllä nakkasi ilmaan eräs maastolenkki laukannoston yhteydessä - mutta ne oli vain ilon pukit :) Eikä (toivottavasti) jääneet tavaksi.
Hoitaessa Ronja tykkää tutkiskella mitä ihminen puuhastelee. Harjoja pitää maistaa ja sieniä vähintään nuuhkaista. Taluttaessa Ronja yleensä lompsottelee siinä vieressä samaa tahtia kuin taluttaja. Kilpailupaikalla Ronjan käyttäytymisestä ei voisi päätellä minkään näköistä kilpailustressiä. Samanmoista rauhallista tiirailua Ronja harrastaa - oli paikka mikä tahansa. Tämän vuoksi Ronjan kanssa onkin kiva mennä kilpailuihin, sillä sen saa hätätilanteessa vaikka yksinkin varusteisiin, kun ei tarvitse pyörivän hevosen perässä juosta ja koittaa saada suojaa jalkaan (jne.). Kuljetuksessakaan ei ole ongelmia, lastaajan itsensä täytyy vain olla luottavainen siitä, että hevonen kyllä tulee hänen perässään koppiin ja marssia tomerasti siltaa ylös. Eläinlääkärille Ronja hieman puhisee ja sitä selvästi jännittää eläinlääkärin läsnäolo, mutta kunnollisen kasvatuksensa vuoksi Ronja ei kuitenkaan minkään näköistä hysteriakohtausta nosta. Kengittäjä sitä vastoin onkin Ronjan hyvä kaveri ja Ronja onkin kuin sulaa vahaa hänen käsittelyssään.

Ronjan omat oikut:
Pinteleiden käärimisessä Ronja haluaisi kovasti auttaa ottamalla pintelirulla suuhunsa ja heiluttamalla päätään ylös alas niin paljon kun puoliksi jalassa oleva pinteli antaa periksi - vasta kahdet pintelit on näin tuhottu käyttökelvottomiksi.


Ronjan tämän hetkinen tilanne:
Enää tehdään muutama koulustartti, jotta saataisiin neiti vähän paremmille pisteille KRJn laatuarvosteluun. Lisäksi haaveissa olisi ERJ laatuarvostelu palkinto - vaikka sitten heikko sellainen. Suhlasta etsitään.


Ruokinta:
Ruokalaji
Aamu
Ilta
Heinä
2
3
Viherpelletti
½
½
Müsli
1
1
Täysrehu
½
½
Iltapuuro:
5 dl Lesettä
3 dl Melassia
2 dl Pellavansiemen rouhetta
1 mitta(30ml) Valkosipuli rouhetta
15 ml B-E-vitamiinia
1 dl rypsiöljyä
1 mitta(30 ml) Kivennäistä
+ porkkanaa, omenaa, kuivaa leipää jne...

Valmistus:
Sotketaan kaikki yhteen, laitetaan joukkoon n. 2 l kuumaa/lämmintä vettä ja turvotetaan väh. 20min. Lisätään lisukkeet joukkoon ja annetaan iltaruokien yhteydessä.