picture: ? t. Mallaidh DC

"Lilli"
Rek.nro. VH-0
Rotu: connemara
Synt.18.03.2007 (VHKR: 1.kk=4v sen jälkeen 1kk=1v)
Säkä: 140cm
Koulutustaso: Ko He C, re 60cm + noviisivaljakko
Painotus: Esteratsastus
Om. Emilia J
Kasv. Yemil, Duls Connemaras

Saavutettuja meriittejä:


Suku - Kilpailut - Jälkeläiset


Luonne:

Lillin ulkonäkö on vaarallisen hämäävä. Lilli näyttää pieneltä karamellilta jonka haluaisi ottaa kainaloonsa ja halia ja pusia... Mutta todellisuudessa Lilli on viekas pieni kettu, joka itsekin tietää söpöytensä ja osaa häikäilemättömästi hyväksikäyttää sitä.c) Emilia J. Se saattaa katsella sinua enkelin silmillä vetoavasti, mutta kun tulet sen karsinan kohdalle ja raotat ovea tervehtiäksesi sitä, se töytäiseekin sinua turvallaan kauemmas ja luikahtaa oven raosta vapauteen (joko rehuvarastoon tai pihalle). Siinähän sitten metsästelet sitä, sillä Lilli tietää, että jos se antautuu kiinni, joutuu se tasan tarkkaan joko sisälle takaisin tai sitten ratsun hommiin. Samaten taluttaessa Lilli on keksinyt veden pitävän keinon riistäytyä vapaaksi. Se kävelee c) Emilia J.vierelläsi kiltisti kuin tädin lammas, mutta yht'äkkiä se heittääkin päänsä alas ja samalla suorittaa lennokkaan laukkaloikan eteenpäin. Liike tulee niin yllättäen, että siinä ei ehdi edes kissaa sanoa, kun naru on jo rempautunut irti käsistäsi - ja taas on poni vapaana.
Ratsun työden opiskelukaan ei ole kommelluksitta sujunut. Aina välillä keskustelemme vakavastikin siitä, kuuluuko ratsun kulkea kahdella vai neljällä jalalla. Yleensä Lillin oikuille, mitä se tekee ratsastettaessa, löytyy kyllä selitys. Joko se on satulan päällä tai sitten Lilli on nähnyt jotakin hirrrrrmuisen pelottavaa ja se ei vain yksikertaisesti voi ohittaa tätä objektia, sillä ko. asia takuuvarmasti hotkaisee hänet suihinsa.

Lillin omat oikut:
-


Lillin tämän hetkinen tilanne:
Hieman koulutellaan ponitammaa ja ehditään muutamissakin kilpailuissa starttailemaan ennen kesälomaa (jonka aikana mahdollsiesti laitetaan tamman mahaan varsa kasvamaan).


Ruokinta:
Ruokalaji
Aamu
Ilta
Heinä
2
2
Viherpelletti
-
½
Müsli
½
½
Täysrehu
-
½
Iltapuuro:
3 dl Lesettä
1½ dl Pellavansiemen rouhetta
1 mitta(30ml) Valkosipuli rouhetta
15 ml B-E-vitamiinia
½ dl rypsiöljyä
1 mitta(30 ml) Kivennäistä
+ porkkanaa, omenaa, kuivaa leipää jne...

Valmistus:
Sotketaan kaikki yhteen, laitetaan joukkoon n. 1 l kuumaa/lämmintä vettä ja turvotetaan väh. 20min. Lisätään lisukkeet joukkoon ja annetaan iltaruokien yhteydessä.