etusivu

hevoset
orit
tammat
ruunat
yksityiset
myytävät
kasvatit

toiminta
kisat
PoPoRa
astutuskalenteri

muuta
hoitajat
muistoissamme
omistaja
tekijänoikeus

yhteys
e-m@il
vieraskirja

Patrick
"Patu"


Lisää kuvia alhaalla

perustiedot

Syntynyt :: 18.4.2002 [VHKR]
Sukupuoli :: ori
Säkä :: 163cm
Rotu :: suomenhevonen
Väri :: punarautias, liinakko
ent. om :: Veeran Myyntitalli
Asuintalli :: Pomppiva Poni
Om. :: eowyn

Luonteeltaan Patu on mukava ja rauhallinen oriksi, vaikka kyllä niitä orin piirteitä löytyy aika paljon. Välillä vaan seistä möllötetään, vaikka ympärillä pyörii minkälaisia hevosia, mutta välillä ollaan niin hurjana ja pöristään koko aika häntä kaarella. Tarhassa Patu ei ole mitenkään aktiivinen otus, vaan siellä se seisoo kaikessa rauhassa aloillaan heinä kasan luona. Välillä tietty voi siirtyä juoma-astiallekin, mutta palaa pian takaisin heinien luokse.

Hoidettaessa Patu on kiltisti, ei tee mitään ilkeyksiä, yleensä. Välillä ne hampaat kyllä eksyy sinne takintaskujen luokse ja saattaa koittaa syödäkin ne. Ei siis kannata mitään arvokasta kuskata taskuissaan, kun menee hoitamaan Patua. Patu rakastaa kumisukaa kaikin puolin: Sitä on kiva syödä ja on kivaa kun sillä harjataan. Muutenkin harjaaminen on kivaa Patun mielestä ja välillä hän innostuu rapsuttelemaan hoitajaansakin. Kaviot herra osaa joten kuten nostaa, mutta se tuntuu aivan hirveältä seistä kolmella jalalla. Joko sitä pitää nojaa hoitajaan tahi sitten sitä koitetaan saada jalka mahd. pian takaisin maahan.

Ratsastaessa Patu on monipuolinen. Se osaa mennä taitavasti koulua, mutta esteetkin sujuu hienosti upealla hyppytyylillä. Laukka on hieman hankala Patun kanssa, kuten yleensä suokeilla, se ei nimittäin oikein kouluradalla meinaa pyöriä eteenpäin, mutta esteradalla se on huomattavasti hienompaa ja vauhdikkaampaa. Hän on herkkä pohkeille, mutta myös ohjalle, ja siirtymiset onnistuvat yleensä hienosti.

kisatulokset 2003

Pomppiva Poni 8-10.2.2003. ko he C/me 80 cm/re 90 cm 18/18
Dancing Devil 20.9.2003. 90-100cm ??

sukutaulu

Patrick

Pommin Poika (evm)

??

??

Viivin-Likka (evm)

??

??

varusteet

musta nahkainen koulusatula, musta nahkainen estesatula, 4 x satulahuopa[1 x vihreä, 1 x musta & 2x valkoinen], 1 x musta nahkainen satulavyö, valkoinen satulavyön pehmuste, 2 x mustat nahkaiset suitset[nivelkuolaimilla & kankikuolaimilla], 3 x mustat kangasohjat, mustat jännesuojat, mustat hivutussuojat sekä 4 x valkoiset pintelit.

tummanruskea nahkariimu, kankainen tummanvihreä riimunaru ketjuremmillä, 2 x riimupehmuste [vihreät], 4 x loimi[vihreä talliloimi, tummansininen talviloimi, punainen hikiloimi & tummanvihreä ratsastusloimi], 4 x kuljetussuojat[vihreät], kärpässuoja[vihreä] sekä kärpäskarkotteita.

harjat
[harjat vihreänsävyisiä.] pölyharja, pehmeäharja, dandy harja, kumisuka, piikkisuka, hikiviila, kavio rasva- ja öljy sekä suti, pyyhe, helosan, pääharja, kaviokoukku, 3 x pesusieni [sieraimia, silmiä & henk.kohtaista hygieniaa varten], pesusieni & hevossampoota.

kuvagalleria

layn ja tekstin © eowyn
taustan © eowyn
kuvan © Monika