etusivu

hevoset
orit
tammat
ruunat
yksityiset
myytävät
kasvatit

toiminta
kisat
PoPoRa
astutuskalenteri

muuta
hoitajat
muistoissamme
omistaja
tekijänoikeus

yhteys
e-m@il
vieraskirja

Dollarin Eldria
"Nelli"

© holme trakehners

perustiedot


Syntynyt :: 4.5.2002 [VHKR]
Sukupuoli :: tamma
Säkä :: 143cm
Rotu :: new forest
Väri :: musta
Kasvattaja :: Dollar's Farm
Asuintalli :: Pomppiva Poni
Om. :: eowyn

Luonteeltaan Nelli on mukava ja rauhallinen, ainakin jossain määrin. Välillä seistä möllöttää niin apaattisen ja väsyneen näkösenä ja välillä taas painellaan ympäriinsä silmät kiiluen häntä korkealla kannettuna pitkin tarhaa kuin nuori varsa. Neiti on hyvin energinen olento, ei koskaan ole tylsää päivää tämän kanssa vaan aina sattuu ja tapahtuu kaiken näköistä.

Hoidettaessa Nelli on mukava ja rauhallinen, vaikka välillä ei millään malttaisi odottaa, että pääsisi taas kiikuttamaan ratsastajia pitkin maneesia. Neiti on huomannut, että jos hänet harjataan, se tarkoittaa ratsastusta, joka on todella kivaa. Jalallaan kuopien ja kaltereita kolisutellen neiti odottaa kärsimättömänä maneesiin/kentälle pääsyä. Ei hän kuitenkaan vastaan pistä ollenkaan harjauksessa, vaikka noista puuhista voisi niin päätellä. Väistää aina pyydettäessä, on rauhassa kun päätä harjataan, nostaa kaviot heti yms. Varusteet kun laitetaan päälle, neiti on tyynen rauhallinen ja odottaa, että ollaan valmiita.

Ratsastaessa Ratsastaessa Nelli on hiukan kuuma. Pidätteet on usein hakusessa ja koulukisoissa ne kouluaidat alkavat pian muistuttaa esteitä Nellin mielestä, jolloin tilanne riistäytyy hallinnasta. Kyllä neiti koulua muuten menee oikein nätisti. Pohkeita neiti kuuntelee oikein paljon ja istuntaa myös. Esteillä tilanne usein taas riistäytyy käsistä. Neiti painelee hieman liian reippaasti sitä esterataa pitkin, ja tällöin tarvitsee paljon istuntaa ja pidätteitä. Neiti osaa kyllä hypätä loistavasti, mutta tuo liika vauhti hieman hankaloittaa kaikkea.

kisatulokset 2003

8-10.2.2003 Pomppivassa Ponissa. ko he C/me 80 cm/re 90 cm 1/10

sukutaulu

Dollarin Eldria

Moondust's Silver Tears

??

??

Sarah

??

??

varusteet

musta nahkainen yleissatula, 4 x satulahuopa[1 x vihreä, 1 x musta & 2x valkoinen], 1 x musta nahkainen satulavyö, valkoinen satulavyön pehmuste, 2 x mustat nahkaiset suitset [kolmipalakuolaimilla], 1 x mustat kangasohjat, martingaali, vihreät jännesuojat sekä 4 x valkoiset pintelit.

tummanruskea nahkariimu, kankainen tummanvihreä riimunaru ketjuremmillä, 2 x riimupehmuste [vihreät], 4 x loimi[vihreä talliloimi, tummansininen talviloimi, punainen hikiloimi & tummanvihreä ratsastusloimi], 4 x kuljetussuojat[vihreät], kärpässuoja[vihreä] sekä kärpäskarkotteita.

harjat
[harjat vihreänsävyisiä.] pölyharja, pehmeäharja, dandy harja, kumisuka, piikkisuka, hikiviila, kavio rasva- ja öljy sekä suti, pyyhe, helosan, pääharja, kaviokoukku, 3 x pesusieni [sieraimia, silmiä & henk.kohtaista hygieniaa varten], pesusieni & hevossampoota.

layn ja tekstin © eowyn
taustan © eowyn
kuvan © holme trakehners