etusivu

hevoset
orit
tammat
ruunat
yksityiset
myytävät
kasvatit

toiminta
kisat
PoPoRa
astutuskalenteri

muuta
hoitajat
muistoissamme
omistaja
tekijänoikeus

yhteys
e-m@il
vieraskirja

Popon Nahar
"Harri"

© holme trakehners
Lisää kuvia alhaalla

perustiedot

Rek. nro: TrO-049
Syntynyt :: 13.5.2002 [VHKR]
Sukupuoli :: ori
Säkä :: 162cm
Rotu :: trakehner
Väri :: musta
Kasvattaja :: eowyn
Asuintalli :: Pomppiva Poni
Om. :: eowyn

Luonteeltaan Harri on oriksi kohtalaisen mukava. Tammojen lähellä se pistää niin hirveän shown pystyyn, että oksat pois. Taitavan taluttajan/ratsastajan kanssa se kyllä pian älyää, ettei nyt ole aika huudella tammoja, vaan keskittyä tehtävään. Harri on hyvin notkea ja tasapainoinen, joten se sopisi hyvin esteradalle, mutta esteillä Harri kuumenee hieman liikaa, joten painotumme enemmän kouluratsastukseen.

Hoidettaessa Harri on nätisti, ei mitään ilkeyksiä tee. Välillä jos oikein kiukuttaa niin saattaa uhitella hoitajalle, mutta kun sitä hieman komentaa, niin hän on nätisti. Harri ei pidä kumisuasta ollenkaan vaan rupeaa viskomaan päätään jo pelkästään nähdessään sen. Harri pitää enemmän pehmeistä harjoista. Kavioita nostaessa ei tarvitse Harrin kanssa tapella, sillä Harri nostaa jalkansa ylös ilman että siihen tarvitsee nojata. Heti kun on ensimmäisen kavion saanut putsattua, Harri on nostamassa jo seuraavaa.

Ratsastaessa Harri on herkkä pohkeille, sille riittää pienetkin avut. Pidätteet onkin sitten hieman hankalammat saada läpi, mutta kyllä nekin toimii kouluratsastuksessa. Esteillä ne onkin jo hieman hakusessa ja kuin Harrin saa hidastamaan, se rupeaa hyppimään paikoillaan hermostuneena. Painotumme siis vahinkoja välttääksemme Harrin kanssa enemmän tuonne koulupuolelle.

kisatulokset 2002

NJ-Näyttelyt 27.12.2002. Trakehner oriit 8/10 JS
30.9.2003 Ceridwyn. Vaativa A 17/20
1.10.2003 Pomppiva Poni. VaB 15/15
5.12.2003 Tuiskauksen Hevostila. VaA ??

sukutaulu

Popon Nahar

Nearco Pharos [kuollut 2003]

Phalaris Havresac

Nogara Flow

Dolly [kuollut 2003]

Gesvik

Josefine

varusteet

musta nahkainen koulusatula, 4 x satulahuopa[1 x vihreä, 1 x musta & 2x valkoinen], 1 x musta nahkainen satulavyö, valkoinen satulavyön pehmuste, 2 x mustat nahkaiset suitset[nivelkuolaimilla & kankikuolaimilla], 3 x mustat kangasohjat, vihreät jännesuojat sekä 4 x valkoiset pintelit.

tummanruskea nahkariimu, kankainen tummanvihreä riimunaru ketjuremmillä, 2 x riimupehmuste [vihreät], 4 x loimi[vihreä talliloimi, tummansininen talviloimi, punainen hikiloimi & tummanvihreä ratsastusloimi], 4 x kuljetussuojat[vihreät], kärpässuoja[vihreä] sekä kärpäskarkotteita.

harjat
[harjat vihreänsävyisiä.] pölyharja, pehmeäharja, dandy harja, kumisuka, piikkisuka, hikiviila, kavio rasva- ja öljy sekä suti, pyyhe, helosan, pääharja, kaviokoukku, 3 x pesusieni [sieraimia, silmiä & henk.kohtaista hygieniaa varten], pesusieni & hevossampoota.

kuvagalleria

© holme trakehners

© holme trakehners

© holme trakehners

© holme trakehners

© holme trakehners

© holme trakehners

© holme trakehners

© holme trakehners

© holme trakehners

© holme trakehners

© holme trakehners

© holme trakehners

layn ja tekstin © eowyn
taustan © eowyn
kuvan © holme trakehners