etusivu

hevoset
orit
tammat
ruunat
yksityiset
myytävät
kasvatit

toiminta
kisat
PoPoRa
astutuskalenteri

muuta
hoitajat
muistoissamme
omistaja
tekijänoikeus

yhteys
e-m@il
vieraskirja

Lavinian Lähtömerkki
"Matti"

perustiedot

Syntynyt :: 23.7.03 [VHKR]
Sukupuoli :: ori
Säkä :: kasvaa
Rotu :: suomenhevonen
Väri :: rautias
Merkit :: katkopiirto
Taso :: He B, re 80cm, ajokoulutettu
Kasvattaja :: Lavinia
Ex.om :: Lavinia
Asuintalli :: Pomppiva Poni
Om. :: eowyn

Luonteeltaan Matti on todella ystävällinen ja mukava nuori herrasmies. Hän on myös hyvin persoonallinen, eikä myöskään ihan tyhmimmästä päästä, vaan todella älykäs, joka pitää kaiken uuden oppimisesta. Aina positiivisella tuulella [paitsi, jos aamukaurat on hiukan myöhässä totutusta aikataulusta]. Matti on osoittautunut johtaja hevoseksi ja vaikka onkin vain vähän aikaa ollut, se on ottanut heti komennon ikäistensä joukossa.

Hoidettaessa Matti on suht koht rauhassa, mitä nyt välillä hermostuu, jos kutittaa harjalla liikaa. Siis pitää kunnon ottein harjata. Matti pitää rapsuttelusta, ja innostuu itsekkin rapsuttelemaan ihmistä. Välillä Matti ottaa rapsutteluhomman liian tosissaan, ja silloin saattaa tulla hampaat puuhiin. Ei häntä saa kuitenkaan moisesta rangaista. Kaviot Matti nostaa ja pitää ylhäällä todella nätisti. Kengittäjän kanssa Matti on todella kiltisti, sillä jos temppuilee, setä ärjähtää vihaisesti.

Ratsastaessa Matti on vauhdikas. Pidätteet on välillä hieman hakusessa, mutta kyllä nekin toimii kun istuu kunnolla alas satulaan. Vaikka Matilta tuota vauhtia tuntuu välillä löytyvän liikaakin, pystyy hän tekemään todella pieniä voltteja ja tiukkoja käännöksiä. Matti on hieman etupainoinen, joten esteet on välillä hiukan vaikeita ylittää. Kyllä nyt tähän mennessä on selvitty 80cm radasta hyvin, mutta korkeampia ei olla kokeiltu. Kyllä yksittäisenä on juuri ja juuri ylitetty metrin este.

Ajaessa Matti kulkee rennosti ja pitkin askelin eteenpäin. Voisin lähes väittää että Matti toimii paremmin kärryjen edessä kuin ratsuna. Ohjasotteita kuuntelee hyvin ja eteenpäinpyrkimystä löytyy hyvin. Valjakko esteitäkin ollaan jo hiukan harjoiteltu Matin kanssa, hienosti herra kääntyy pieniäkin ympyröitä, eikä vielä olla ympäri menty, kiitos taitavan groomin. Tarkoitus olisi starttaa vaativammissa valjakkoajoluokissa heti kun Matin kunto riittää maraton osuuksille.

jälkeläiset ja astutukset

--

kisatulokset 2003

26.11.2003 Pikanäyttely 1/3
27.1.2004 Kisakeskus Untuvainen. Noviisien hevosparivaljakko (parina Hubertuksen Vallaton) ?? 30.4.2004 Pihlajatuvan talli. 40-70cm 2/? (Ruusuke, mitalli, 2000v€ sekä talliloimi)

sukutaulu

Kuujärven Lentävä Lähtö Kuujärven Lennokas Kuujärven Mikälie
Kuujärven Aamunkoitto
RHS Suomineito [kuollut 2003] Ruskomäen Loisto Aika [missä?]
R.R. Kesä-Muisto [missä?]
FNS Taiantuuli Hopeakuun Paprika [kuollut 2003] Jalavakadun Basilika
Taikatuulen Pisara [missä?]
Liinahaan Kristalliprinsessa Lepardi´s Velho-Prinssi
Madildo

varusteet

1 x mustat nahkaiset suitset[nivelkuolaimilla], 1 x mustat kangasohjat, mustat jännesuojat etusiin sekä 4 x valkoiset pintelit.

tummanruskea nahkariimu, musta-sininen riimunnaru, 1 x riimupehmuste, 4 x loimi[vihreä talliloimi, tummansininen talviloimi, musta hikiloimi], 4 x kuljetussuojat[siniset], kärpässuoja[sininen], letityskuminauhoja [valkoisia] sekä kärpäskarkotteita.

harjat
[harjat sinisen sävyisiä.] pölyharja, pehmeäharja, dandy harja, kumisuka, piikkisuka, hikiviila, kavio rasva- ja öljy sekä suti, pyyhe, helosan, pääharja, kaviokoukku, 3 x pesusieni [sieraimia, silmiä & henk.kohtaista hygieniaa varten], pesusieni & hevossampoota.

kuvagalleria

© eowyn

© eowyn

© eowyn

© eowyn

© eowyn

layn ja tekstin © eowyn
taustan © eowyn
kuvan © eowyn