© EVR     © EVR     © EVR

perustiedot || luonne || kisakalenteri || jälkeläiset ja astutukset || varusteet

perustiedot

nimi :: Jenny of Bambina
kutsumanimi :: Jenni
sp :: tamma
syntynyt :: 12.10.1991
rotu :: FWB
isä :: Kiel Kariba
emä :: Kamaren Morea
väri :: kirjava
säkä :: 162 cm
ex.om :: Veeran myyntitalli
omistaja :: eeja
kotitalli :: Pihlajatuvantalli

hoitopäiväkirja

luonne ym. kuvaukset

Jenni on minulle hyvin rakas ja en ikinä voisi kuvittelevani luopuvani hänestä. Hän on niin omalaatuinen ja hauska olento. Ostin hänet Veeran Myyntitallilta lähes pari vuotta sitten ja en ole hetkeäkään katunut kauppoja, sillä neiti löysi nopeasti tiensä sydämmeeni. Hänen kanssaan on jaettu niin ilot kuin surutkin ja koettu on niin paljon yhdessä näin lyhyessä ajassa. Alunperin Jenni asui omistuksessani Pomppivassa Ponissa, mutta kun siellä alkoi olla tilanpuutetta, päätin etsiä Jennille paikan joltakin yksityistallilta. Sainkin pian paikan Riversdown Kartanosta, mutta vein Jennin sieltä pian pois, sillä talli muutti toiseen osoitteeseen. Pian sain uuden paikan Pihlajatuvantallilta, jonka omistaa kaverini Siiri. Hän otti Jennin mielellään talliinsa.

Perusluonteeltaan Jenni on omalaatuinen ja persoonallinen. Hänellä on aina omia kujeita mielessä. Leikkiä hänen mielestä voi aina ja jos ihminen ei lähde mukaan hänen leikkiinsä, hän rupeaa kiukuttelemaan. Vaikka ei kyllä ihan aina. Neiti on hieman vauhdikas tapaus ja ylienerginenkin, ettei välillä tarhakaveritkaan jaksa leikkiä hänen kanssaan, kun hän painelee pukkilaukkaa innosta pärskien ja hörinällä kutsuen kavereitaan leikkiin. Pahaksi tavaksi hän on oppinut karkailemaan tarhoista, varsinkin silloin tätä tapahtuu kun hän on yksin. Ei sähkölangat häntä pidättele, joten putkitarhaan hänet pitää laittaa. Tarpeeksi korkeakin aidan pitää olla, ettei hän hyppää yli. Laitumella hän pysyy kavereiden kanssa moitteettomasti, ei lähde mihinkään sieltä. Jenni on hieman pomotteleva muita hevosia kohtaan, mutta ei hän aina ole arvojärjestyksessä ylimpänä. Kaikki heiluvat jutut (pääasiassa muovipressut) ovat Jennin mielestä kamalan pelottavia ja niitä pitää juosta karkuun ja lujaa.

Hoitaessa Jenni osaa olla oikea känkkäränkkä. Ei millään huvittaisi seistä paikallaan harjauksen ajan, vaan pitää pyöriä ympäri boksia minkä kerkiää. Kaviot hän osaa kuitenkin nostaa oikein mallikkaasti. Harjan nyppimisestä hän ei pahemmin pidä, mutta pitäähän sekin aina välillä tehdä. Suitsien laitto sujuu mallikkaasti, Jenni melkein avaa suun itsestään. Satulointikaan ei tuota hirveitä vaikeuksia, vaikka hän hieman pullisteleekin.

Ratsastaessa Jenni on mukava ja herkkä, tottelee nätisti pieniäkin apuja. Siirtymiset ei yleensä tuota ongelmia, paitsi laukasta käyntiin, koska hänellä on niin vauhdikas laukka. Väistötkin sujuu kohtalaisen hyvin, paitsi välillä neiti ei tunnu ymmärtävän mitä häneltä pyydetään. Laukan vaihdot sujuvat jo hienosti neidiltä ja nyt olemme opettelemassa avo- ja sulkutaivutuksia, tavoitteena koulukisat ;D

Esteillä Jenni onkin aivan toisenlainen kuin tasaisella. Siellä hän viedä riepottaa ratsastajaansa, jos tämä on hieman kokemattomampi. Pelkkä esteen näkeminenkin saa Jennin kiihdyttämään vauhtia, ja välillä hän näkee kouluaidat aivan uudessa valossa. Tarkkana täytyy siis olla kouluradalla. Pidätteitä täytyy tehdä paljon ja yleensä vielä kannattaa pitää harjasta kiinni hypyssä, sillä Jennillä on niin omalaatuinen hyppytekniikka, että.. Tällä hetkellä hänen rataennätyksensä on 120cm ja irtohypityksessä menee 130cm.

kisakalenteri 2003

päivämäärä
talli
luokka
sijoitus
palkinnot yms.
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--

jälkeläiset ja astutukset

--

varusteet

musta koulusatula, messinkijalustimet + hihnat, 2 x satulavyö, 4 x neliöhuopa (2 valkoista [toiseen kirjailtu Jennin nimi], 2 vaaleansinistä), kankisuitset [messinkikuolaimilla ja soljilla], 1 x mustat suitset nivelillä [messinki soljet ja kuolaimet], valkoiset ja vaaleansiniset pintelit.

vaaleanruskea estesatula, turvajalustimet + hihnat, 2 x satulavyö, vatsapanssari, 4 x neliöhuopa (2 valkoista [toiseen kirjailtu nimi] ja 2 vaaleansinistä), 1 x vaaleanruskeat suitset pessoakuolaimilla, vaaleanruskea martingaali + rintaremmi, vaaleanruskeat nahkaiset jännesuojat etusiin, valkoiset pintelit.

vaaleanruskea nahkariimu, riimunnaru ketjulla, vaaleansininen riimu + naru, tummansininen sadeloimi, 2 x tummansininen talliloimi/kuivatusloimi, tummansininen toppaloimi, tumman siniset kuljetussuojat, musta kärpäspanta.

harjalaatikon sisältö: (harjat vaaleansinisiä puisia osia lukuunottamatta] kumi- ja piikkisuka, pehmeä harja, pölyharja, pääharja, kavioharja, kaviokoukku, harjakampa, harjanselvitysaine, satulasaippua + sieni, sieniä hevosta varten (4kpl), pyyhkeitä (3kpl), valjasrasva, desinfiontiainetta haavoja varten, pumpulia, sideharsoa, helosania.

© eeja