etusivu

hevoset
orit
tammat
ruunat
yksityiset
myytävät
kasvatit

toiminta
kisat
PoPoRa
astutuskalenteri

muuta
hoitajat
muistoissamme
omistaja
tekijänoikeus

yhteys
e-m@il
vieraskirja

Poltergeist's Fabian
"Fabbe"

© #ellie

perustiedot

Syntynyt :: 19.4.03 [VHKR]
Sukupuoli :: ori
Säkä :: kasvaa
Rotu :: shetlanninponi
Väri :: rautiaankirjava
Taso :: HeC, re 60cm
Kasvattaja :: Eija / Poltergeist Stud [lopettanut]
Ex.om :: Viherpeukalo
Asuintalli :: Pomppiva Poni
Om. :: eowyn

Luoteeltani olen erittäin omapäinen, mutta kuitenkin erittäin luotettava poni. Osaan olla erittäin kiltisti, kun minua hoidetaan, mutta ratsastusken aikana saatan tehdä mahtavia pukkeja tai kieltäytyä kokonaan liikkumasta. Ajaminen on erityisesti lähellä sydäntäni, joten mielelläni vedän kärryjä erittäin vauhdikkaasti. Olen sympaattinen ori.

Hoitaessa olen erittäin kiltti, kaikki pitävät minusta. Minun kanssani pärjäävät tallissa myös pienemmät ihmiset, kunhan muistavat laittaa minut kiinni boksissa. Taluttaessa hirnun tammojen perään ja keskittymiseni on hieman olematonta. Tammojen edessä yritän esittää aina kaikkein komeinta. Satuloidessa olen mestari pullistelemaan, jolloin satulavyön kiinni laittaminen on melkoinen ongelma. Suitsittaessani olen erityisen kiltti. Valjastus on minulle mieleistä puuhaa, sillä tiedän aina, että pääsen juoksemaan oikein kunnolla sen jälkeen. Olen mitä kiltein poni, eikä minulle voi suuttua.

Ratsastettaessa osaan olla hyvinkin omapäinen, jos sille tuulelle satun. Mielelläni kuitenkin liikun reipaasti ja heittelen pieniä tai hieman suurempiakin ilopukkeja. Kouluratsastus on minusta maailan tylsin laji, sillä siinä ei ole erityisen pitkiä laukkapätkiä. En kuitenkaan ole siinäkään lajissa täysin mahdoton, mitä nyt muutaman kerran on tullut hypättyä kouluaitojen yli.. Esteratsastus on minulle mieleistä puuhaa, kunhan esteet eivät nouse kovin korkeiksi. Hyppään erityisen hyvin 50cm, mutta korkeampiakin on minulla kokeiltu. Esteiden jälkeen laukkaan aina innoissani kohti seuraavaa estettä ja ratsastaja saa todellakin olla varuillaan, koska innostun aina erittäin paljon. Sydäntäni lähellä on maastoratsastus. Veden läpi kahlaaminen tai jopa uiminen ovat ihanaa. Sänkipellolla syksyisin laukkaaminen kovaa on mielestäni mitä parhainta. Hyppään mielelläni metsässä myös pieniä esteitä. Pehmeällä hiekalla alan mielelläni piehtaroimaan, jos alan pitkästyä.

Ajaessa olen mielestäni maailman vauhdikkain poniori. Saatan tammojen edessä ruveta esittämään oikeata ajomestaria, vaikka en sitä olekaan, vielä. Tavallinen, tylsä pujottelu tai hienosti ja tarkasti ajaminen ei ole minua varten. Pitkillä ja pehmeillä metsäteillä kunnolla laukkaaminen tai nopeasti ravaaminen on aivan erityisen ihanaa. Myös sänkipellolla kunnolla ravaaminen tai laukkaaminen ovat ihanaa. Olen myös innoissani, kun pääsen raviradalle. Minusta on erittäin hauskaa kilpailla muiden ponien kanssa siitä, kuka on nopein. Yritän tietenkin aina olla se kaikista nopein poni, mutta muutaman kerran olen joutunut tyytymään huononpaankin sijaan. Minussa on kuitenkin johtajan ainesta, joten johdan usein kilpailuissa aina. Olen ajettaessa erittäin taitava.

jälkeläiset ja astutukset

--

kisatulokset 2003

20.9.2003 Dancing Devil. 40-60cm ??
24.9.2003 Ceridwyn. Tasoituslähtö poneille 3/11
30.9.2003 Ceridwyn. Helppo C 16/20
8.10.2003 Ceridwyn. Noviisi ponivaljakko 3/17
15.10.2003 Pomppiva Poni. 40-50cm 2/11
3.12.2003 Untuvainen. 50-60cm ??
5.12.2003 Tuiskauksen Hevostila. 40-50cm ??
5.12.2003 Untuvainen. Luokka 1 ??

sukutaulu

Hilpan Leonardo Leonoff ??
??
Hilppa ??
??
Popon Lilja Grålle Gisley [kuollut 2003] Patrick I
Gina van de Derwen
Galerea Gishpanka [kuollut 2003] Arbitrazh Zhest
Aravia Pravdiraja

varusteet

yleissatula, 3 x satulahuopia [valkoinen, sininen, musta], satulavyö, valkoinen satulavyön pehmuste, 1 x mustat nahkaiset suitset[nivelkuolaimilla], näyttelysuitset, 1 x mustat kangasohjat, ajovaljaat, ajosuitset sekä 4 x siniset pintelit.

tummanruskea nahkariimu, musta-sininen riimunnaru, 1 x riimupehmuste, 4 x loimi[vihreä talliloimi, tummansininen sadeloimi, musta hikiloimi], 4 x kuljetussuojat[siniset], kärpässuoja[sininen], letityskuminauhoja [valkoisia] sekä kärpäskarkotteita.

harjat
[harjat sinisen sävyisiä.] pölyharja, pehmeäharja, dandy harja, kumisuka, piikkisuka, hikiviila, kavio rasva- ja öljy sekä suti, pyyhe, helosan, pääharja, kaviokoukku, 3 x pesusieni [sieraimia, silmiä & henk.kohtaista hygieniaa varten], pesusieni & hevossampoota.

kuvagalleria

© #ellie

© #ellie

© #ellie

© #ellie

© #ellie

© #ellie

© #ellie

© #ellie

© #ellie

© #ellie

© #ellie

© #ellie

layn ja tekstin © eowyn
taustan © eowyn
kuvan © #ellie
luonnekuvauksen © tintti