etusivu

hevoset
orit
tammat
ruunat
yksityiset
myytävät
kasvatit

toiminta
kisat
PoPoRa
astutuskalenteri

muuta
hoitajat
muistoissamme
omistaja
tekijänoikeus

yhteys
e-m@il
vieraskirja

Dollarin Dely
"Dely"

© starfire farm
Lisää kuvia alhaalla

perustiedot

Syntynyt :: 13.5.2002 [VHKR]
Sukupuoli :: ori
Säkä :: 142cm
Rotu :: vuonohevonen
Väri :: hallakko
Merkit :: -
Taso :: HeA, re 100cm
Kasvattaja :: Dollar's Farm
Ex.om :: Dollar's Farm
Asuintalli :: Pomppiva Poni
Om. :: eowyn

Luonteeltaan Dely on leikkisä ja hyvin energinen. Aina pitäisi olla tekemistä, tai Dely kyllästyy. Tulee toimeen muiden orien kanssa, mutta aina välillä pitää välejä selvitellä. Tammojen lähettyvillä Dely riehaantuu. Aluksi se vain kaartaa kaulaansa ja tepastelee ja lopuksi se saattaa jopa yrittää riistäytyä taluttajan käsistä tamman luokse. Tästä syystä kannattaa olla suitset yleensä taluttaessa, tai muita varotoimia..

Hoitaessa Dely on mukava, seisoo nätisti aloillaan. Usein tutkii hoitajan taskut, ja jos harja laatikko unohtuu liian lähelle karsinan ovea, niin pian Dely suorittaa sille perusteelisen tutkimuksen herkkujen toivossa. Dely ei onneksi karkaile, paitsi ehkä jos käytävän toisella puolen näkyy joku ämpäri, jonka se haluaa tutkia. Kaviot putsaantuu yleensä helposti, mutta välillä Dely ei meinaa jaksaa pitää jalkaa ylhäällä jolloin se heilauttaa sen pois. Tällöin ei kannata antaa periksi vaan nostaa se jalka uudelleen.

Ratsastessa Dely mukava, tottelee ratsastajaa, mutta innostuu myös usein kujeilemaan. Tällöin se saattaa lähteä pukkilaukkaan, ei tietenkään niin rajuun että sieltä ratsastajat heti lentää. Palaa kyllä useimmiten helposti avuille ja kulkee taas nätisti. Dely rakastaa laukkaamista, varsinkin jos mennään lujaa. Ja vauhtiahan tästä hepasta löytyy.

jälkeläiset ja astutukset

13.11.2002 Pony's Nerdanel [e: Jont Forest [kuollut 2003]]
23.11.2002 Pony's Dagnir [e: Majestic's Lucky Lady]
25.12.2002 Pony's Durin [e: Jont Forest [kuollut 2003]]

kisatulokset 2003

--

sukutaulu

Sorinan Whimsy [kuollut] ? ?
?
? ?
?
Mustang's Lela Taneli ?
?
Lelas Lil ?
?

varusteet

ajovaljaat, ajosuitset, musta koulusatula, 4 x satulahuopa [2 x sininen & 1 x valkoinen, 1 x musta], 1 x musta satulavyö, valkoinen satulavyön pehmuste, 1 x mustat nahkaiset suitset [nivelkuolaimilla], 1 x mustat kangasohjat, mustat jännesuojat etusiin, sekä 4 x valkoiset pintelit.

tummanruskea nahkariimu, musta-sininen riimunnaru, 4 x loimi[vihreä talliloimi, tummansininen talviloimi, musta hikiloimi & tummansininen ratsastusloimi], 4 x kuljetussuojat[siniset], kärpässuoja[sininen] sekä kärpäskarkotteita.

harjat
[harjat sinisen sävyisiä.] pölyharja, pehmeäharja, dandy harja, kumisuka, piikkisuka, hikiviila, kavio rasva- ja öljy sekä suti, pyyhe, helosan, pääharja, kaviokoukku, 3 x pesusieni [sieraimia, silmiä & henk.kohtaista hygieniaa varten], pesusieni & hevossampoota.

kuvagalleria

© starfire farm

© starfire farm

© starfire farm

© starfire farm

© starfire farm

layn ja tekstin © eowyn
taustan © eowyn
kuvien © starfire farm