etusivu

hevoset
orit
tammat
ruunat
yksityiset
myytävät
kasvatit

toiminta
kisat
PoPoRa
astutuskalenteri

muuta
hoitajat
muistoissamme
omistaja
tekijänoikeus

yhteys
e-m@il
vieraskirja

Dollarin Dancy
"Dancy"

© starfire farm
Lisää kuvia alhaalla

perustiedot

Syntynyt :: 19.5.2002 [VHKR]
Sukupuoli :: tammat
Säkä :: 142cm
Rotu :: vuonohevonen
Väri :: hallakko
Merkit :: -
Taso :: HeB, re 100cm
Kasvattaja :: Dollar's Farm
Ex.om :: Dollar's Farm
Asuintalli :: Pomppiva Poni
Om. :: eowyn

Luonteeltaan Dancy on todella energinen ja pirteä hevonen. Aina riehumassa pukkilaukkaa pitkin tarhaa. Osaa olla halutessaan nätisti, mutta kuten arvata saattaa, se ei sitä kovin usein halua. Hankala pyydystää tarhasta. Ja myös hankala saada se pysymään siellä tai karsinassa, sillä Dancy karkailee oikein mielellään. Dancy tulee toimeen hyvin muiden hevosten kanssa hyvin.

Hoitaessa Dancy on mukava, on nätisti yleensä, mutta välillä alkaa pyöriä ympäri karsinaa, jolloin se on parempi laittaa kiinni. Harjaaminen onnistuu yleensä ongelmitta, mutta kavioiden putsaus on hieman hankalampaa, sillä Dancy ei millään malttaisi pitää kavioita koko aikaa ylhäällä, jolloin se vetäisee sen pois ihmisen käsistä. Tuon jälkeen se ei heti suostu nostamaan jalkaa.

Ratsastessa Dancy on ihan mukava, tottelee nätisti apuja ja vauhtia kyllä löytyy. Kokeneempia ratsastajia Dancy testaa kaikin tavoin, mutta kun selässä on hiukan pienempi ja kokemattomampi ratsastaja, Dancy kantaa sitä kuin kukkaa kämmenellä. Kun Dancy tuntee ratsastajansa ja luottaa häneen, se tekee kaikkensa miellyttääkseen häntä. Esteillä Dancy on hiukan laiskan puoleinen, mutta liikkuu eteenpäin ihan hyvin. Pelottavia Dancyn mielestä ovat vesiesteet, joiden yli sitä ei saa kirveelläkään.

jälkeläiset ja astutukset

--

kisatulokset 2003

--

sukutaulu

Sorinan Whimsy [kuollut] ? ?
?
? ?
?
Habina ? ?
?
? ?
?

varusteet

ajovaljaat, ajosuitset, musta koulusatula, 4 x satulahuopa [2 x sininen & 1 x valkoinen, 1 x musta], 1 x musta satulavyö, valkoinen satulavyön pehmuste, 1 x mustat nahkaiset suitset [nivelkuolaimilla], 1 x mustat kangasohjat, mustat jännesuojat etusiin, sekä 4 x valkoiset pintelit.

tummanruskea nahkariimu, musta-sininen riimunnaru, 4 x loimi[vihreä talliloimi, tummansininen talviloimi, musta hikiloimi & tummansininen ratsastusloimi], 4 x kuljetussuojat[siniset], kärpässuoja[sininen] sekä kärpäskarkotteita.

harjat
[harjat sinisen sävyisiä.] pölyharja, pehmeäharja, dandy harja, kumisuka, piikkisuka, hikiviila, kavio rasva- ja öljy sekä suti, pyyhe, helosan, pääharja, kaviokoukku, 3 x pesusieni [sieraimia, silmiä & henk.kohtaista hygieniaa varten], pesusieni & hevossampoota.

kuvagalleria

© starfire farm

© starfire farm

© starfire farm

© starfire farm

© starfire farm

layn ja tekstin © eowyn
taustan © eowyn
kuvien © starfire farm