etusivu

hevoset
orit
tammat
ruunat
yksityiset
myytävät
kasvatit

toiminta
kisat
PoPoRa
astutuskalenteri

muuta
hoitajat
muistoissamme
omistaja
tekijänoikeus

yhteys
e-m@il
vieraskirja

Siksak's Lanbetta
"Betta"


Lisää kuvia alhaalla

perustiedot

Syntynyt :: 18.1.2002 [VHKR]
Sukupuoli :: tamma
Säkä :: 164cm
Rotu :: FWB
Väri :: tummaruunikko
Merkit :: läsi, takasissa vuohissukat, vej vuohissukka
Taso :: VaA, re 140cm
Kasvattaja :: Eve / Eventalli
Ex.om :: Eve / Eventalli Asuintalli :: Pomppiva Poni
Om. :: eowyn

Luonteeltaan Betta on hauska ja persoonallinen. Se ei ole todellakaan kilteimmästä päästä, mutta ei se pahaa tee. Joskus pelottelee ihmisiä syöksymällä kaltereita kohti korvat luimussa hampaita väläytellen, joten jos ei tunne Bettaa voisi sitä luulla tappajahevoseksi x]. Betta osaa kuitenkin olla kuin enkeli halutessaan.

Hoidettaessa Betta siirtyy aina vaivihkaa karsinan ovelle kurkistelemaan mitä käytävällä tapahtuu. Se ei pidä oikein kumisualla harjaamisesta, mutta siltä ei voi oikein välttyä, sillä Betta rakastaa mudassa piehtarointia. Betta on myös hieman arka päästään, joten pään harjaaminen harvoin onnistuu hyvin. Kaviot Betta nostaa nätisti, mutta välillä se ei jaksaisi pitää kaviota ylhäällä koko aikaa.

Ratsastaessa Betta on hieman laiska. Se myös kulkee mieluusti vinossa, varsinkin vasemmassa kierroksessa, jolloin ulkopohje on tärkeä. Betta ei ole mikään herrkä kyljistä, joten pohkeet pitää saada läpi, jos aikoo saada Betan tekemään jotain. Suusta Betta onkin sitten herkkä ja se ei tarvii kuin pieniä pidätteitä. Betan ravi on mukava istua, mutta laukka on aivan järkyttävä. Betalla on niin pitkä laukka-askel, että siellä on vaikea istua. Esteillä Betta innostuu todella helposti joten ohjat pitää olla tuntumalla, tai muuten käy huonosti.

jälkeläiset ja astutukset

10.5.2003 o. Rohan's Matrix [i: Popon Daeron]

kisatulokset 2003

--

sukutaulu

Lanzetto Luna - -
-
- -
-
So Beautiful - -
-
- -
-

varusteet

musta estesatula, musta koulupainoitteinen yleissatula, 4 x satulahuopa [2 x viininpunainen & 2 x valkoinen], 1 x musta satulavyö, valkoinen satulavyön pehmuste, 1 x mustat nahkaiset suitset [nivelkuolaimilla], 1 x mustat kangasohjat, viininpunaiset jännesuojat, 2 viininpunaiset pintelit sekä 4 x valkoiset pintelit.

viininpunainen riimu, viininpunainen riimunnaru, 4 x loimi[tummansininen talliloimi, tummansininen talviloimi, musta hikiloimi & viininpunainen ratsastusloimi], 4 x kuljetussuojat[tummansiniset], kärpässuoja[punainen], letityskuminauhoja [mustia] sekä kärpäskarkotteita.

harjat
[harjat viininpunaisia.] pölyharja, pehmeäharja, dandy harja, kumisuka, piikkisuka, hikiviila, kavio rasva- ja öljy sekä suti, pyyhe, helosan, pääharja, kaviokoukku, 3 x pesusieni [sieraimia, silmiä & henk.kohtaista hygieniaa varten], pesusieni & hevossampoota.

kuvagalleria

layn ja tekstin © eowyn
taustan © eowyn
kuvan © eowyn