virtuaalitalli Harbowton
 
INDEX       TALLI       HEVOSET      
KASVATUS         TOIMINTA       MUUTA      

Muuta talliin liittyvää

Tallirutiineista
Henkilökunta

Huomaathan, että Harbowton on virtuaalitalli! Kuvat ja tekstit eivät liity toisiinsa millään tavalla, eikä tallia ole oikeasti olemassa kuin internetissä - ei siis kannata lähteä Saksaan etsimään Harbowtonia. (:


      edellinen


Historia

Päivänä muuanna ex-siittolanomistaja Chu sai yllättävän puhelun. Hänen tuntematon sukulaisensa oli kuollut tapaturmaisesti auto-onnettomuudessa, ja oli selvinnyt, että hän oli jättänyt suurperinnön kaukaiselle sukulaiselleen. Chu ei ollut uskoa korviaan. Nyt hän voisi taas perustaa oman hevostallin.

Kun Chu oli hetken selvitellyt päätään ja kitannut kurkkuunsa muutamankymmentä kuppia kaakaota, hän lampsi kiinteistövälittäjälle. Edellisen tallin tuhouduttua konkurssiin Chu oli viettänyt lomaa näkkileipää mutustaen, mutta nyt mielessä polttivat uudet suunnitelmat. Mukavan tuntuinen tila löytyi Saksan Wolfsburgista, joten Chu pakkasi kapsäkkinsä ja matkasi sakemannien maalle.

Kun Chu oli körötellyn vuokraminillään lentokentältä tilalle, hänen ensimmäiset ajatuksensa olivat että suurempi auto olisi kisamatkoja varten hommattava. Itse tallipiha näytti kuitenkin ensisilmäyksellä mukavalta: Suuri talli, kenttä, tarhoja ja pari laidunta. Lievästi sanoen järkyttävän näköistä maneesia piti kuitenkin remontoida.
Kierroksen jälkeen Chu sai kuitenkin kuulla jotakin järkyttävää: Tilalla oli vuonna 1959 tehty verinen murha, ja talli oli tietenkin rakennettu intiaanien hautausmaan päälle. Pian myyntimies kuitenkin huomasi tutkineensa väärän tilan papereita, ja selvisi että tallilla oli alunperin kasvatettu vain maissia sekä sittemmin työhevosia (siksi karsinamme ovatkin XL-kokoa). Oli miten oli, tila tuli ostettua ja se nimettiin parin päivän päästä Harbowtoniksi.

Siitä päivästä lähtien Harbowtonin tila lähti rakentumaan. Ensimmäiset hevoset (Gernica DES, B-Ribble Sound & Bagheera LOCK) saapuivat tallin esimmäisiksi asukkaiksi, eikä tallilla ole enää sen jälkeen ollut hiljaista. 14. marraskuuta 2008 Harbowton näki päivänvalon, eikä paria päiviä pidempiä taukoja ole nähty vielä laisinkaan.

Harbowton ulkoa

Kun sinä olet körötellyt vuokraminilläsi lentokentältä Harbowtoniin, vastaasi tulee aivan ensiksi muutama itsetehdyn näköinen opastekyltti ("Harbowton 2 km"). Harbowton sijaitsee lähinnä Günwithin pikkukylää, mutta lähimmästä kaupungista Wolfsburgistakaan ei ole paljoa matkaa tallille.
Tila itse on suuri ja melko moderni, omistajansa mielestä täydellinen hevosten kasvatukseen ja kilpailujen järjestämiseen. Tallipihalta löytyy tummanpunaisen päätallin lisäksi sävy sävyyn maalattu maneesi ja varsomistalli, suuri kenttä, 11 kappaletta tarhoja, lantala ja yhdistetty kuivike/rehuvarasto. Luksuslisänä tallin takana on kävelytyskone, joka pelastaa päivän silloin kun ratsuttajia laiskottaa. (Tallipihan pohjapiirros)

Tilaa ympäröi suuri metsä, josta löytyy paljon hevosille sopivia maastoreittejä. Tallipihan reunalla sijaitsevat myös kolme kesälaiduntamme: Yksi tammoille, yksi oreille ja yksi varalaidun esimerkiksi lähellä asuville yksityishevosille.

Kunnostusten jälkeen maneesimme on ollut erittäin aktiivisessa käytössä. Sekä Harbowtonin ratsastajat että lähettyvillä asuvat hevosenomistajat ovat viihtyneet maneesissamme, eivätkä vierailevat kilparatsukotkaan ole valittaneet. Maneesi on kokoa 25x70 metriä, ja sen pohjana on pehmeää hiekkaa.


Kuvaa tammalaitumestamme

Tallitilat

Päätalli: Koko tilan sydän ja hevosten koti. Päätallista löytyvät hevosten karsinat, satulahuone, heinävintti, kaksi pesukarsinaa ja toimisto.
Karsinat ovat kokoa 4x5 m. Karsinoissa on liukuovet, joista jokaisesta löytyy messinkinen kyltti hevosen nimelle ja muille tiedoille. Ulkoseinän vieressä olevissa karsinoissa on myös ikkuna, josta hevonen voi katsella ulos. Jokaisessa karsinassa on sisällä muovinen ruokakaukalo, automaattinen vesikuppi, heinäverkko, suolakivi ja kuivikkeena purua. Karsinat siivotaan päivittäin. (Päätallin pohjapiirros)

Satulahuone on valoisa, kuiva ja melko lämmin paikka. Tallin satulahuoneessa säilytetään tietenkin hevosten perusvarusteita, mutta sieltä löytyy lisäksi myös kaapit hevosten kilpavarusteille ja monenmoisille shamppoo- ja showshinetököteille. Satulahuoneen perällä on ovi kuivaushuoneeseen, jossa säilytetään pesua odottavia ja kuivauksessa olevia loimia sekä muita kangasvarusteita.

Päätallin lisäksi Harbowtonin tallipihalla toinenkin talli, jonka talliporukka on nimennyt Varsomistalliksi. Tallissa ei vakituisesti asu hevosia, mutta sinne tuodaan tallin omistajan sanoin "minä hetkenä hyvänsä" varsovat tammat. Talli koostuu kolmesta jättikokoisesta karsinasta, lääkintävarustehuoneesta ja varalle rakennetusta pesukarsinasta. (Varsomistallin pohjapiirros)


Webdesing Chu 2009     virtuaalitalli / a sim-game stable