virtuaalitalli Coleyard Sporthorses
► INDEX     ► TALLI     ► HEVOSET     ► TOIMINTA     ► MUUTA             vieraskirja     @
Valokuva-albumi
Kuvia tallipihalta, itse tallista ja muista tiloista.

Päivärutiineista yms.
Tietoa tallin jokapäiväisistä rutiineista, karsina- ja tarhausjärjestykset sekä tavallisen tallipäivän ohjelma.

Tallityöntekijät
"Mitä? Lantakärryt ovat kaatuneet! Kuka tästä vastaa?!"


Huomaathan, että talli on täysin virtuaalinen!

  Coleyardin kiertoajelu

Historian havinaa
Virtuaalisesti tilan historiikki ulottuu kauas, 1900-luvulle. Ranskalainen hevostelijaperhe omisti tilan, jolla sijaitsi silloin mukava ja laadukas valjakkohevostila. Tilasta ja sen hevosista pidettiin loistavaa huolta, kunnes perhe hevosineen muutti pois ja tila huutokaupattiin. Muutaman vuoden ajan tilalla pidettiin lehmiä, joista ei tosin pidetty aivan yhtä hyvää huolta: Tila ränsistyi ränsistymistään ja lehmätkään eivät olleet huippukunnossa. Lisäksi tilan silloinen omistaja katosi kuin tuhka tuuleen, jolloin tila ja eläimet huutokaupattiin jälleen.

Tila oli pitkäänkin autiona, sillä umpilaho talli ja enemmänkin kaatopaikkaa muistuttava tallipiha ei juurikaan houkutellut ostajia. Vuonna 2007 (tarkalleen 20.09.2007) nykyinen tallinomistaja Chu tarvitsi kuitenkin uudelle projektilleen tiloja, johon tila sopi hienosti - pienen remontin jälkeen, tietysti. Tila nimettiin Coleyard Sporthorsesiksi, ja toimintaa lähdettiin kunnolla rakentamaan.

No, talli oli jo valmis, hevoset karsinoissa ja pari kävijääkin oli tallille ilmaantunut. Mutta sitten puoliveriset siirtyivätkin tallin omistajan toiselle tilalle, ja Coleyard jäi ikään kuin "tarpeettomaksi". Siispä Coleyard lopetti, jo ennen kuin talli pääsi kunnolla julkisuuteenkaan.
5.4.2008 Coleyardin omistajalle tuli kuitenkin ikävä vanhaa puoliveritallia, kun edellinenkin puokkitalli oli myös tullut tiensä päähän. Homma oli sillä selvä: Coleyard nousisi jälleen pystyyn, entistäkin ehompana. Ajan kuluessa tallin karsinamäärä on kasvanut aina vähän väliä, aina muutamasta karsinasta 20 hevosen talliksi. Ja loppu onkin... no, historiaa.


Ulkoa     - Ratsastusmaastojen kartta, tallipihan kartta
Coleyard Sporthorses sijaitsee upeassa ja idyllisessä Antwerpenissä, Belgiassa. Aivan keskellä kaupunkia on kuitenkin sellainen häly ja meteli, että tila on sijoitettu aivan kaupungin laidalle - kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien päähän kaupungista.
Tallipihalta löytyy luonnollisesti korkealaatuisesta tiilestä rakennettu tallirakennus, tarhoja, kenttä, maneesi ja muita tallille ominaisia rakennuksia.

Tallin takaa löytyvät hevosten tarhat, jossa hevosemme viettävät melko suuren osan päivästä. Varsinaisia pihattoja tallilla ei ole, mutta suuremmissa tarhoissa on jonkinlainen suoja auringonpaisteelta tai sateelta. Suojat eivät tosin ole kovin hääppöisiä ja joissakin tarhoissa niitä ei ole ollenkaan, joten huonolla ilmalla tai porottavalla helteelltä hevoset majailevat tallissa. Tallin laitumet eivät ole aivan tallipihalla, vaan hieman syrjemmällä metsässä.
Ratsastusmahdollisuuksia Coleyardilla on paljon: Kauniilla säällä voi ratsastaa tallin hiekkapohjaisella kentällä, huonolla ilmalla voi pitää treenit maneesissa.
Lisäksi tallin lähiympäristöstä löytyy hienot ja rauhalliset ratsastusmaastot, jos tavallinen urankiertäminen ei innosta. Turvallisia ja hevosystävällisiä reittejä on reilusti. Pelkkien puiden lisäksi maastossa on hienoja kivirykelmiä, kallionkielekkeitä sekä järvi, jossa on sallittua uittaa hevosia. Reitin varrelta, aivan tallin lähiympäristöstä löytyy vauhdikas maastoesterata, jota pidetään jonkinlaisessa kunnossa talvellakin.


Sisältä     - Päätallin pohjapiirros, Pikkutallin pohjapiirros
Tallitilat ovat Coleyardissa melko uudenaikaiset ja mukavat hevosille. Coleyardin päätalli on tallina aivan tavallinen perussetti: 14 karsinaa, satulahuone, wc, varsomiskarsina ja pesuboksi. Pääväriltään Coleyardin talli on sisäpuolelta tummanruskea, mustalla katolla ja vaaleilla ikkunankarmeilla. Pikkutallimme on muuten lähes samanlainen, mutta karsinoita on vain 6.

Satulahuone on monien tallilla käyvien ihmisten mielipaikka: Päätallin satulahuoneesta löytyy pieni sohva, pöytiä, kaappeja sekä purkkeja ja purnukoita joka lähtöön. Jokaisella Coleyardin hevosella on oma satulateline, suitsikoukku ja harjapakki satulahuoneessa, sekä kaapista löytyy tietenkin jokaisen hevosen loimet, apuohjat, varahuopia ym. Kilpavarusteille on tietysti myös oma varustearkkunsa. Lisäksi pesukarsinan vieressä on pieni ovi kuivaushuoneeseen, josta löytyy lisää varahuopia ja -loimia sekä kuivausta tai pesua kaipaavat varusteet.

Karsinat ovat kokoa 6m x 5m. Jokaisen karsinan ovessa on pieni kyltti hevosen nimelle ja muille tiedoille, sekä tietysti koukku suitsille tms. ja teline satulalle. Karsinoissa on kätevät liukuovet. Kuivikkeena käytetään tavallista kutterinpurua, ja lisäksi karsinasta löytyy ruokakaukalo, automaattinen vesikuppi, heinäverkko ja suolakivi. Helposti tylsistyvillä hevosilla on lisäksi karsinassaan happy snacker. Joissakin karsinoissa on myös ikkuna, josta hevoset voivat kurkistella lämpimillä ilmoilla ulos.
© CHU & ULKOASUN KUVAT © BAGONIEBOS - KOPIOINTI KIELLETTY.
COLEYARD ON VIRTUAALITALLI / COLEYARD IS A SIM-GAME STABLE.